Americanii îi învaţă pe liceenii băcăuani despre voluntariat

herzogMiercuri, 12 iunie 2013, la ora 14.00, Centrul “American Corner Bacău” din cadrul Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, o va avea oaspete pe Stephanie Herzog (foto).

Aceasta va susţine un seminar cu tema “Voluntariatul şi dezvoltarea proiectelor de servicii comunitare”.

Stephanie Herzog este bursier Fulbright, iar pe parcursul anului şcolar 2012-2013 şi-a desfăşurat activitatea la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi la Universitatea “Ovidius” din Constanţa.

Ea este licențiată în arte şi limba engleză, dar a absolvit şi două masterate – în tehnici de scriere şi în managementul învăţământului superior.

Pornind de la ideea că voluntariatul poate îmbogăţi nu doar vieţile beneficiarilor, ci şi a voluntarilor, expunerea invitatului american va evidenția importanţa acestuia şi a implicării tinerilor în problemele comunităţii.

Discuţiile vor viza aspecte referitoare la istoricul voluntariatului în lume, organizaţii internaţionale de voluntariat şi activităţi specifice derulate de acestea, la particularităţile voluntariatului în România și la tipuri de categorii sociale, care beneficiază de sprijin din partea organizaţiilor de voluntari.

La activitate vor participa liceeni de la Colegiul “Mihai Eminescu” Bacău, coordonaţi de prof. Ana-Maria Andrioaie şi de prof. Lăcrămioara Constantin.

Aceştia vor avea ocazia să adreseze întrebări lectorului american şi să împărtăşească din propria experienţă.

La final liceenii vor primi materiale informative şi broşuri, oferite gratuit de Centrul “American Corner Bacău”.

„Prin seminarul desfăşurat, dorim să familiarizăm tinerii, cu specificul activităţilor de voluntariat şi astfel să stimulăm implicarea lor în asemenea acţiuni, în condiţiile în care cultura voluntariatului în România este încă în formare”, ne-a declarat Oana Liliana Jianu, coordonatorul Centrului ”American Corner Bacău”.

Un comentariu la „Americanii îi învaţă pe liceenii băcăuani despre voluntariat

  • miercuri, 12-06-13 la 14:20
    Permalink

    asta e un domeniu in care chiar avem ce invata de la americani

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.