Accident pe strada Garofiței, a fugit de la locul faptei

În dimineața zilei de duminică, 22.02.2015, în jurul orelor 05.10 pe strada Garofiţei din municipiul Bacău s-a produs un accident de circulaţie cu victime. Conducătorul unui autoturism ce era condus pe direcţia către strada Tolstoi, a acroşat cu partea dreaptă un alt autoturism parcat pe partea dreaptă, regulamentar. Din impact, autoturismul parcat a fost proiectat pe trotuar, moment in care a accidentat doi pietoni care circulau pe trotuar regulamentar.

Imediat după accident, conducătorul autoturismului ce o produs evenimentul rutier a parăsit locul accidentului, fără incuviintarea organelor de politie.

Victimele accidentului de 18 respectiv 19 ani au fost transportate la Spitalul Judeţean Bacău, unde au fost diagnosticate cu: politraumă, traumatism cranio-cerebral, traumatism facial, traumatism cervical cu plagi delabrante latero -cervical dreaptă, traumatism membre cu fractură cuminutivă ambele oase gambă stânga rămânând internați la sectia Ortopedie. Ambele victime au fost testate cu alcooltestul stabilindu-se că unul dintre tineri avea o concentratie de 0.76 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar celălalt 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost recoltate probe de sânge.

În urma activităților desfășurate de lucrătorii Biroului Rutier Bacău a fost identificat autorul accidentului, un bărbat de 35 ani, stabilindu-se că acesta a sustras cheile autoturismului de la proprietar, cu care este rudă, şi la folosit fără încuviințarea acestuia.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul infractiunilor de vătamare corporala din culpa fapta prev. si ped. de art. 196 C.P. , părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie care efectueaza cercetarea locului accidentului, faptă prev. si ped. de art. 338 alin1 C.P. şi furt de folosinţă faptă prev. de art. 230 raportat la art. 228 alin 1 şi art. 229 alin 1, lit. b şi d. din C.P, urmând ca la finalizarea cercetarilor dosarul să fie înaintat la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacău cu propunere corespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.