A furat din 4 locuințe din Bacău pretinzând că este reprezentant al unor companii de utilităţi

La data de 21 august a.c., polițiștii băcăuani au reținut un bărbat de 31 de ani, din comuna Orbeni, bănuit de comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie-august a.c.,bărbatul ar fi sustras bani şi alimente din locuinţele a patru persoane din Bacău, folosind drept pretext faptul că ar fi un reprezentant al unor companii de utilităţi.

Polițiștii au reușit depistarea și reținerea bărbatului, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri legale.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte.

De asemenea, atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefonie, deratizare) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu înainte de a-i permite accesul în locuinţă. Un astfel de document trebuie să fie vizat periodic, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu cele ale ştampilei de pe fila pe care este lipită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.