A fost prins deţinutul care evadase din Penitenciarul Bacău

Deţinutul Axinte Gheorghe a fost prins astăzi, 08 august 2012, în jurul orei 9.40, în apropierea staţiei de epurare din comuna Săuceşti, jud. Bacău, de către o echipă operativă formată din doi ofiţeri şi un agent din cadrul Penitenciarului Bacău.

Persoana privată de libertate a fost readusă în Penitenciarul Bacău şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău în acest caz.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor din Codul Penal, cu închisoare între 6 luni şi doi ani (temei legal: art 741 din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare).

De asemenea, administraţia locului de deţinere va dispune măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru astfel de situaţii.

În data de 06.08.2012, în jurul orei 13.30, persoana privată de libertate Axinte Gheorghe, aflată în custodia Penitenciarului Bacău, a părăsit punctul de lucru exterior la care era repartizat, respectiv Grădina Agrozootehnică, aparţinând unităţii penitenciare.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.