Ieri, la Bacau s-au comemorat 50 de ani de la moartea poetului George Bacovia. Cu această ocazie au avut loc mai multe manifestări.
Printre ele şi simpozionul Memoria bacoviană desfăşurat la Biblioteca Judeţeană C. Sturdza. Între invitaţi a interesat cuvîntul profesorului Constantin Călin, scriitor care şi-a dedicat efortul intelectual de-o viaţă scriind o vastă trilogie despre viaţa şi opera marelui poet (intitulate în spirit postrevoluţionar dosare).
Problema cea mai importatntă acum este cea a receptării poetului, cum dintr-un autor aproape neobservat a ajuns un triumfător. Adică de la scriitor marginal la un poet de referinţă.
Bacovia a avut şansa şi neşansa să se lovească de cele două războaie mondiale. Opera lui bacovia a avut suişuri şi coborâşuri spectaculoase, în funcţie şi de evenimentele politice.
Dacă perioada interbelică aduce numele poetului în prim plan, în timpului celui de al doilea război nici nu se mai ştia că trăieşte. Bacovia nu este un monopol băcăuan, deşi intelectuali şi evenimente petrecute în acest oraş i-au ajutat enorm opera. După opinia mea el a fost un religios, a spus prof Călin.
Evenimentul de Iasi
GP
Update in miercuri, 23-05-07 12:02
Bacăul este un loc privilegiat pentru pasionații de hiking și trekking, datorită apropierii de munții…
Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca ruleta sau ca pokerul și nici…
Sala de Sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit cea de-a XIV-a ediție…
Situat strategic în regiunea Moldovei, Bacăul a devenit în ultimii ani un hub important pentru…
Locuitorii din comuna Berești-Tazlău vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am…
Sportivii Diaconu Ștefan Matei și Marius Mihai Manda au reprezentat cu succes Clubul Sportiv Municipal…
Acest website folosește cookies.
Comentează