5 sfaturi pentru orice parior începător în 2022

Anul 2022 este perfect dacă te gândești să încerci un hobby nou, cum ar fi pariurile sportive. Operatorii licențiați au oferte promoționale și oferte sportive mai atractive decât în anii precedenți, așa cum se poate observa și din ofertă online Fortuna.

Totul este foarte simplu: alegi o agenție de pariuri din lista celor licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, îți deschizi cont, dai click pe selecțiile pe care vrei să joci, completezi miza și gata, încep emoțiile pozitive. Ca să pornești cu dreptul, îți prezentăm care sunt cele mai importante 5 reguli pe care trebuie să le respecți atunci când pariezi.

1. PARIAZĂ ONLINE
Poți să pariezi offline, la agențiile stradale, sau online, la una dintre casele de pariuri de pe internet. Emoția este aceeași, dar noi îți recomandăm să alegi a doua variantă, din mai multe considerente. Primul ar fi că nu plătești taxă de 5% din miză pentru fiecare bilet plasat. Apoi, ți se reține impozit doar atunci când retragi fonduri, nu din fiecare câștig. Agențiile de pariuri online au o ofertă sportivă mult mai bogată (atât ca număr de meciuri, cât și ca opțiuni de pariere), au oferte promoționale de bun venit (pariuri gratuite, pariuri fără risc, fonduri suplimentare) și recompense pentru clienții fideli.

Nu în ultimul rând, este mult mai comod să joci pe internet, de acasă sau din orice alt loc de afli, la orice oră din zi sau din noapte. Agențiile online nu au program de funcționare. Dacă vrei să joci live pe un meci din Brazilia, care se desfășoară la 3 dimineața.


2. FIXEAZĂ UN BUGET ȘI O ȚINTĂ REALISTĂ
Așa cum am scris, pariurile sportive trebuie să reprezinte doar un hobby, precum mersul la pescuit sau tenisul. Orice distracție necesită un buget, pe care îl stabilești atunci când îți faci planificările pentru cheltuielile lunare. Este foarte important ca și pentru betting să ai un buget fix și să nu mai alimentezi contul dacă îl epuizezi. Nu aloca niciodată mai mulți bani decât îți permiți să pierzi, chiar dacă, teoretic, ai șansa să fii pe plus.

În același timp, pentru ca totul să fie și mai interesant, este bine să îți fixezi și o țintă de profit. De exemplu, să spui: „Pornesc de la 100 de lei, vreau să am în cont 200 de lei până la finalul lunii”. Este greu să dublezi banii doar într-o lună, însă e un obiectiv realizabil.


3. GESTIONEAZĂ BANII AȘA CUM TREBUIE
Pentru a atinge ținta de profit, trebuie să ai reguli clare în ceea ce privește managementul banilor. Cu alte cuvinte, trebuie să stabilești din start după ce te ghidezi atunci când fixezi miza fiecărui bilet. Cei mai mulți pariori raportează banii riscați la bugetul total și la gradul de risc, ceea ce îți recomandăm și ție, mai ales că ești la început. De exemplu:

• pentru bilete cu cota mai mică de 1.30 pariază 10% din buget;
• pentru bilete cu cota între 1.31 și 1.50 pariază 7% din buget;
• pentru bilete cu cota între 1.51 și 1.70 pariază 5% din buget;
• pentru bilete cu cota între 1.71 și 2.00 pariază 3% din buget;
• pentru bilete cu cota mai mare de 2.00 pariază % din buget.

Poți apela și la strategii de pariere precum Martingale, Fibonacci, D’Alembert și altele, despre care poți citi pe internet. Nu îți recomandăm strategia Easy Money, care presupune mize foarte mari.

Toți pariorii experimentați îți vor spune „să nu joci la recuperare”. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă să nu mărești nejustificat miza, în încercarea de a recupera banii pierduți într-o serie de bilete necâștigătoare, care va veni mai devreme sau mai târziu.


4. JOACĂ DOAR O SELECȚIE PE BILET
Oricât de tentante ar fi biletele cu mai multe selecții, prin prisma cotelor finale mari, cel mai bine este să plasezi pariuri cu o singură selecție. Astfel, cunoștințele tale despre sport vor conta pe termen lung. Dacă analizezi cu atenție un meci și alegi selecția cu cea mai mare probabilitate de câștig, atunci ai doar ghinionul poate face să pierzi. De exemplu, se poate ca echipa pe care ai mizat să ia cartonaș roșu, lucru greu de prevăzut. Cu cât pui mai multe selecții pe bilet, cu atât șansele de „a avea ghinion” sunt mai mari.
În loc să joci bilete cu două meciuri pentru a obține o cotă bună, mai bine joacă o singur meci, pe cea mai bună cotă de pe piață. Sunt diferențe mari între cotele oferite de agenții. Nu deschide cont la primul operator care îți apare în față. Pune în balanță toate elementele importante.

5. MĂREȘTE-ȚI BUGETUL CU AJUTORUL OFERTELOR
Ofertele promoționale nu trebuie să reprezinte un criteriu decisiv pentru alegerea unei case de pariuri, însă au importanța lor, pentru că te pot ajuta să îți mărești bugetul și, implicit, să îți permiți mize mai mari pe bilete. Profită de pariurile gratuite și de pariurile fără risc, plasându-le pe cote cât mai mari. Nu ai nimic de pierdut. Fondurile suplimentare sunt asociate cu condiții de rulaj. Unii operatori au cerințe mai greu de îndeplinit în acest sens, dar până la urmă, te distrezi în timp ce încerci să faci rulajul, iar asta e tot ce contează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.