Tren deraiat in judetul Bacau. Circulatia intrerupta intre Tg. Ocna si Dofteana

Trenul de persoane care circula in judetul Bacau pe ruta Oneşti – Comăneşti a fost la un pas să sară de pe calea ferată, în jurul orei 21.

Locomotiva garniturii a deraiat în tunelul de la ieşire din Târgu Ocna spre Dofteana.

La faţa locului se deplasează un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oneşti, alături de SMURD.

Mai mulţi călători au fost transportaţi în halta Cireşoaia, de unde vor fi preluaţi de un alt tren. În urma accidentului nu s-au înregistrat victime.

Circulaţia feroviră pe ruta Adjud Ghimeş este întreruptă. O locomotivă se deplasează la locul accidentului, ca să tracteze garnitura până în staţia CFR Târgu Ocna.

Două trenuri de persoane, care ar fi trebuit să treacă prin zona în care a avut loc accidentul, staţionează în gările vecine. Trenul accelerat 100767, care circula pe ruta Mărăşeşti Comăneşti, este oprit în staţia Târgu Ocna, iar trenul personal 5213, care se deplasa pe acceaşi rută staţionează în staţia Oneşti.

“De o perioadă se fac lucrări în acea zonă, la calea ferată. Oricum, se circula cu viteză redusă. Cu toate acestea, locomotiva a deraiat deoarece osia din faţă a sărit de pe şine din cauza unei defecţiuni a căii ferate” a declarat Floarea Ivanof, primarul oraşului Târgu Ocna.

UPDATE ora 23:45 Trenul a fost repus pe şine.

Comunicatul CFR:

CFR Calatori informeaza ca in aceasta seara, in jurul orei 19.52, locomotiva trenului personal 5211 care circula in relatia Ploiesti Sud – Ghimes a deraiat de prima osie, intre statiile Targu Ocna – Dofteana Bacau (sectia de circulatie Adjud – Comanesti, linie simpla).

Trenul era format din trei vagoane cu circa 50 de calatori. Mentionam ca niciunul din pasagerii garniturii nu a fost ranit.

La fata locului s-au deplasat echipe de interventie feroviara care desfasoara operatiuni pentru repunerea pe sine a locomotivei si reluarea circulatiei in conditii de siguranta.

La acest moment circulatia feroviara este inchisa.

Estimam ca restabilirea circulatiei se va relua in cel mai scurt timp, iar cauzele care au condus la producera incidentului se vor stabili de catre comisia de ancheta aflata la fata locului.

CFR Calatori cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat si ii asigua ca angajatii feroviari depun toate eforturile pentru redeschiderea traficului.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.