Succes folcloric bacauan in Grecia


La invitaţia ansamblului de dansuri tradiţionale greceşti ,,Tradiţia grecească” din localitatea Argos, ansamblul reprezentativ al şcolii nr 2 Brătila, comuna Helegiu, judeţul Bacău a participat la trei festivaluri internaţionale de dansuri populare în perioada 11-20 iulie, fiind la prima ieşire internaţională de amploare, înaintea altor participări în judeţ şi la Bacău.

Cu o prezenţă impecabilă pe scenă, tinerii dansatori au făcut o imagine frumoasă bucurându-se de aprecierea publicului grec şi a publicului român din diaspora, precum şi de aprecierea organizatorilor, în ultimul festival, cel de la Kioy, obţinând marele trofeu.

În festival au fost prezente ansambluri de dansuri din Mexic, Rusia, Georgia, Macedonia, Slovenia şi Grecia.

A fost o experienţă inedită care lasă în urmă doar amintiri frumoase, aceşti copii bucurăndu-se de un program turistic deosebit, de momente de relaxare pe litoralul grecesc, toate acestea datorându-i-se doamnei Mihaela Ifrim care s-a ocupat de organizarea şi de buna desfăşurare a acestor festivaluri, depăşind cu stoicism multe impedimente şi răutăţi.

Membrii ansamblului ,,Ciobănaşul’’ au avut multe de învăţat din experienţa ansamblurilor consacrate din Bacău, ,,Floricica” şi ,,Boboceii” conduse de Maria Şalaru care au obţinut în prima seară de festival, cel de la Argos, marele trofeu.

De ţinuta artistică şi buna pregătire a celor din Brătila-Helegiu s-au îngrijit profesorii Camelia Gârneaţă şi Paul Wilhelm Darie, Mihaela Bădic – primarul localităţii.Articol din sectiunea: Cultura, International
Etichete:

3 comentarii la “Succes folcloric bacauan in Grecia”

  1. Sincere felicitari cadrelor didactice care s-au ocupat de pregatirea elevilor in mod deosebit Domnei Prof. CAMELIA GIRNEATA.
    Va doresc vacanta placuta !

  2. Pentru a-ti reprezenta tara trebuie sa fii pregatit si nu te duci asa… ca s-a ivit oportunitatea.Nu te poti transforma peste noapte din ansamblu tiganesc in ansamblu folcloric romanesc si mai ai si pretentia de a ti se recunoaste valoarea.Care valoare?D-na BADIC cred ca ai dorit sa-ti faci reclama.Rusine atat d-voastra cat si d-nei IFRIM care v-a sustinut.Noi am simtit rusinea pe propria piele.Romanii din Grecia

  3. bravo doamna profesora……….va felicitam toti cei din bratila

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Succes folcloric bacauan in Grecia