Succes folcloric bacauan in Grecia

La invitaţia ansamblului de dansuri tradiţionale greceşti ,,Tradiţia grecească” din localitatea Argos, ansamblul reprezentativ al şcolii nr 2 Brătila, comuna Helegiu, judeţul Bacău a participat la trei festivaluri internaţionale de dansuri populare în perioada 11-20 iulie, fiind la prima ieşire internaţională de amploare, înaintea altor participări în judeţ şi la Bacău.

Cu o prezenţă impecabilă pe scenă, tinerii dansatori au făcut o imagine frumoasă bucurându-se de aprecierea publicului grec şi a publicului român din diaspora, precum şi de aprecierea organizatorilor, în ultimul festival, cel de la Kioy, obţinând marele trofeu.

În festival au fost prezente ansambluri de dansuri din Mexic, Rusia, Georgia, Macedonia, Slovenia şi Grecia.

A fost o experienţă inedită care lasă în urmă doar amintiri frumoase, aceşti copii bucurăndu-se de un program turistic deosebit, de momente de relaxare pe litoralul grecesc, toate acestea datorându-i-se doamnei Mihaela Ifrim care s-a ocupat de organizarea şi de buna desfăşurare a acestor festivaluri, depăşind cu stoicism multe impedimente şi răutăţi.

Membrii ansamblului ,,Ciobănaşul’’ au avut multe de învăţat din experienţa ansamblurilor consacrate din Bacău, ,,Floricica” şi ,,Boboceii” conduse de Maria Şalaru care au obţinut în prima seară de festival, cel de la Argos, marele trofeu.

De ţinuta artistică şi buna pregătire a celor din Brătila-Helegiu s-au îngrijit profesorii Camelia Gârneaţă şi Paul Wilhelm Darie, Mihaela Bădic – primarul localităţii.

3 comentarii la „Succes folcloric bacauan in Grecia

 • marți, 22-07-08 la 13:11
  Permalink

  Sincere felicitari cadrelor didactice care s-au ocupat de pregatirea elevilor in mod deosebit Domnei Prof. CAMELIA GIRNEATA.
  Va doresc vacanta placuta !

  Răspunde
 • miercuri, 03-09-08 la 19:22
  Permalink

  Pentru a-ti reprezenta tara trebuie sa fii pregatit si nu te duci asa… ca s-a ivit oportunitatea.Nu te poti transforma peste noapte din ansamblu tiganesc in ansamblu folcloric romanesc si mai ai si pretentia de a ti se recunoaste valoarea.Care valoare?D-na BADIC cred ca ai dorit sa-ti faci reclama.Rusine atat d-voastra cat si d-nei IFRIM care v-a sustinut.Noi am simtit rusinea pe propria piele.Romanii din Grecia

  Răspunde
 • miercuri, 29-10-08 la 19:09
  Permalink

  bravo doamna profesora……….va felicitam toti cei din bratila

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.