Sub influența alcoolului la volan

În 18 decembrie, în jurul orei 3:30 dimineața, polițiștii băcăuani au depistat în flagrant un bărbat de 32 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Unirii, sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Peste această limită, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.

La volan cu 1,44mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără permis

La data de 17 decembrie a.c, în jurul orei 22.00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani, din comuna Căiuţi, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei aflându-se sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,44mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că bărbatul în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.