Seminar regional pentru diseminarea rezultatelor, promovarea metodelor de dezvoltare a abilităților de viață la copii și închiderea proiectului „ÎMPREUNĂ GÂNDIM VIITORUL”

Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP) marchează în cadrul unui eveniment închiderea proiectului ”Împreună gândim viitorul”, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, aflat în implementare în perioada 01.09.2013 – 30.09.2014.

Seminarul regional se va desfășura în Bacău, în data de 11 septembrie 2014, începând cu ora 11:00, în Sala de conferințe (parter) a Hotelului Dumbrava, str. Dumbrava Roșie, nr.2.

Obiectivul general al proiectului ”Împreună gândim viitorul” a urmărit creşterea nivelului de integrare socio-educațională a 127 de copii, cu vârsta între 11 – 15 ani, cu oportunitati reduse care provin din categorii și medii dezavantajate din mediul rural și urban al judetul Bacău, comuna Cleja și municipiul Bacău.

Obiective specifice:
1. Dezvoltarea abilitătilor de viață independentă a 127 de copii, timp de 10 luni, prin intermediul unor programe și contexte de învăţare informală şi non-formală accesibile;
2. Ameliorarea fenomenului de excludere şi marginalizare a 127 de copii cu oportunităţi reduse, prin facilitatea accesului acestora la activități outdoor, pentru încurajarea formării unor relații autentice de cunoaștere reciprocă, de cunoaștere a mediilor de proveniență și familiale;
3. Creșterea gradului de participarea pro-activă a 127 de copii în cadrul comunităţii prin implicarea acestora în activităţi de voluntariat;

Un alt obiectiv al proiectului a urmărit întărirea capacităţii organizaţionale a Asociației pentru Promovarea Dezvoltării Personale (APDP).
Cunoscând actualitatea și importanța problematicii dezvoltării abilităților de viață în rândul copiilor, dorim ca în cadrul acestui Seminar să stabilim bazele unui grup de lucru regional care să aibă ca scop prezentarea modelelor de bune practici în domeniu, schimbul de informații, sprijinirea de noi inițiative și dezvoltarea programelor existente prin crearea de parteneriate, realizarea unor schimburi de experiențe etc.

Ghidul de dezvoltare a abilităților de viață realizat în cadrul proiectului, va fi disponibil gratuit pentru participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.