Reguli de vot


Pentru referendumul de sâmbătă, secţiile de votare sunt deschise de la ora 8 la ora 20.

Principalele reguli ale procesului de votare:

– Dacă doriţi să vă exprimaţi votul la referendum, trebuie să vă prezentaţi la secţia de votare unde sunteţi înscris pe listele permanente de alegător, pentru că nu veţi putea vota la o altă secţie din aceeaşi localitate.

– În schimb, dacă sunteţi în altă localitate, veţi putea vota la orice secţie, pe o listă suplimentară.

– La secţia de votare, veţi prezenta actul de identitate, iar reprezentantul Biroului Electoral vă va căuta numele pe lista electorală permanenta a secţiei. În situaţia în care numele dumneavoastă nu figurează pe această listă, veţi fi trecut pe o listă suplimentară.

– După verificarea actului de identitate, veţi primi un buletin de vot şi o ştampilă cu menţiunea VOTAT.

– Pentru a fi valabil, buletinul de vot trebuie să aibă imprimat pe verso ştampila de control a secţiei. Fără aceast însemn, votul e nul.

– Dacă aţi greşit la aplicarea ştampilei pe buletin, aveţi dreptul să cereţi o singură dată un alt buletin de vot. Înainte de a-l introduce în urnă, buletinul de vot trebuie îndoit astfel încât opţiunea exprimată de alegător să nu fie vizibilă.

– După ieşirea din cabina de vot, ştampila se returnează reprezentantului Biroului Electoral, iar acesta vă va aplica pe actul de identitate timbrul cu menţiunea „VOTAT 19 mai 2007” sau ştampila de control a secţiei de votare.

Sursa: Realitatea TVArticol din sectiunea: Actualitate
Etichete:

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Reguli de vot