Flagrant în Penitenciarul Bacău. Preotul unităţii a fost prins cu telefoane mobile sub sutană

Pe baza colaborării dintre Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău şi  structuri de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, vineri, 20 septembrie 2013, a fost organizat un flagrant la Penitenciarul Bacău, anunţă reprezentanţii acestei instituţii.

Urmare a acestei acţiuni, un angajat al penitenciarului, suspectat de introducerea de obiecte interzise în spaţiul de deţinere, a fost dus la Parchet pentru audieri.

Conform bacau.adevarul.ro, este vorba despre preotul unităţii, Octavian Bălan, ce avea patru telefoane mobile ascunse sub sutană, pe care urma să le introducă în penitenciar, precum şi suma de 800 de lei, primită de la familiile deţinuţilor.

În baza mandatelor  emise de către Tribunalul Bacău, au fost efectuate şi percheziţii în trei camere de deţinere ale penitenciarului, realizate de către angajaţi ai Penitenciarului Bacău, sprijiniţi de lucrători de poliţie şi efective ale Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

În funcţie de soluţia adoptată de organele judiciare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va dispune măsuri conform prevederilor art. 58 din Legea 293/2004,  republicată, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.  Totodată, va fi sesizată Comisia de disciplină constituită la nivelul Penitenciarului Bacău, a declarat Cristina Cîrlan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Minori şi Tineri Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

One thought on “Flagrant în Penitenciarul Bacău. Preotul unităţii a fost prins cu telefoane mobile sub sutană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.