E.ON Gaz: noi reglementari privind responsabilitatea efectuarii verificării şi reviziei instalaţiilor interioare

Conform noilor reglementări, responsabilitatea privind efectuarea verificării şi reviziei instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale revine consumatorilor.

Prioritatea companiei E.ON Gaz Distribuţie este asigurarea siguranţei în utilizarea gazelor naturale. Pentru ca utilizarea gazelor naturale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, este nevoie de atenţie şi responsabilitate, atât din partea consumatorilor, cât şi din partea E.ON Gaz Distribuţie.

E.ON Gaz Distribuţie are în administrare sistemul de distribuţie a gazelor naturale. Conform legislaţiei şi normelor în vigoare, instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale sunt în proprietatea şi în administrarea consumatorilor. Aceştia au obligaţia legală să întreţină instalaţiile interioare de gaze naturale şi să respecte normele de utilizare ale acestor pentru funcţionarea în condiţii de siguranţă.

Efectuarea verificării şi a reviziei tehnice periodice a instalaţiilor de utilizare este obligatorie (verificarea o dată la doi ani, revizia o dată la zece ani), iar în conformitate cu ultimele modificări ale legislaţiei din domeniul gazelor naturale responsabilitatea pentru efectuarea acestor operaţiuni le revine consumatorilor. În acest sens, consumatorul are obligaţia să selecteze un operator autorizat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru realizarea acestor operaţiuni.

La rândul ei, E.ON Gaz Distribuţie are obligaţia – stabilită prin lege – de a se asigura că au fost efectuate operaţiunile de verificare şi de revizie la instalaţiile de utilizare ale clienţilor, în termenul stabilit de reglementările în vigoare şi în baza documentelor care atestă acest fapt.

Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, compania noastră oferă în continuare servicii de verificare şi revizie a instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale. Astfel, consumatorii pot opta pentru serviciile de verificare şi revizie oferite de către compania noastră, caz în care vor primi din partea E.ON Gaz Distribuţie un contract pe care trebuie să-l semneze şi să-l returneze prin intermediul angajaţilor companiei.

În cazul în care consumatorul optează pentru alt operator autorizat ANRE, acesta trebuie să ştie că firma respectivă are obligaţia de a întocmi 4 exemplare ale fişei de evidenţă a lucrărilor tehnice periodice efectuate (completate, semnate şi ştampilate). Un exemplar trebuie să rămână la client, unul rămâne la firma autorizată, iar 2 exemplare trebuie predate de către firma autorizată la operatorul sistemului de distribuţie (E.ON Gaz Distribuţie), respectiv la furnizorul de gaze naturale (E.ON Gaz România).

În cazul neprezentării acestui document care atestă efectuarea operaţiunilor de verificare / revizie a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, compania noastră este obligată să sisteze distribuţia gazelor naturale până la efectuarea acestor operaţiuni.

Dorim să precizăm încă o dată faptul că aceste măsuri sunt absolut necesare pentru prevenirea unor accidente care s-ar putea produce ca urmare a exploatării necorespunzătoare a instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale prin montarea unor instalaţii improvizate sau utilizarea de aparate neconforme, montate improvizat şi fără aprobări legale.

Sursa: E.ON Romania

11 comentarii la „E.ON Gaz: noi reglementari privind responsabilitatea efectuarii verificării şi reviziei instalaţiilor interioare

  • luni, 21-09-09 la 9:49
    Permalink

    sunteti o armata de trantori. sper sa dispareti de pe piata hotilor.

    Răspunde
  • joi, 17-12-09 la 9:47
    Permalink

    unde este prevazut ca daca nu este consum in ultemele
    sase luni trebuie efectuata revizie si prin urmare se sigileaza intrarea in contoar

    Răspunde
  • miercuri, 20-01-10 la 18:06
    Permalink

    vreau un nr de tel ca sa vina astia sami faca veriicare…poate ma lasa fara gaz cai cancer afara !

    Răspunde
  • luni, 01-02-10 la 16:42
    Permalink

    si daca tot se fac verificarile, pe ei cine le verifica pretul cu care fac verificarea??????? in 5 minute ati ia 50 ron pentru ca a intrat in casa, i-ai aratat contractul, a dat cu cata spuma si a plecat. SUNT NISTE HOTI CU ACTE IN REGULA

    Răspunde
    • marți, 09-02-10 la 19:05
      Permalink

      Asa e, pe ei cine ii verifica daca taxele de verificare sunt luate cu indreptatire?!Anul acesta firma cu care am contractul de intretinere mi-a innoit atestarea ISCIR si mi-a facut verificarea conf.contractului.Dar ei macar au deschis centrala,au curatat-o,au facut reglajul,au mai facut cate ceva pt banii incasati.Oamenii EON, pe langa ca sunt obraznici si aroganti,la noi nici macar verificarea cu spuma nu au facut !Dar ne taxeaza. Noi stim ca centrala si instalatia trebuie verificata si o facem, ca o facem pentru viata noastra…Deci mi se pare de prisos supracontrolul unora care de fapt iau numai banii pentru ca ne obliga sa le vedem ochii 5 minute.

      Răspunde
  • sâmbătă, 20-03-10 la 17:47
    Permalink

    Corect, 50 Roni , pentru CE?.Firma de verificare ISCIR, intretinerea centralei si a instalatiei, pentru ce trebuie sa o platesc? Pentru siguranta mea si a celor din jur.
    Domnilor de la E on distributie, ce cautati in casa mea? O echipa a fost sa verifice daca am actele si contract cu firma abilitata. Corect. De ce la mine in casa mai vin 2 domni, cu apa si sapun, sa ma verifice si pentru acest lucru i-mi cer si bani?
    De cate ori trebuie sa fiu verificata, deranjata, umilita, ca folosesc serviciul D-stra?
    Cand o sa am alternativa, o sa va scriu o scrisoare de multumire.

    Răspunde
  • miercuri, 19-01-11 la 13:57
    Permalink

    Le dau dreptate este foarte scump pentru o verificare fantoma cred ca din asta vreti sa va inbogatit nu aveti alte sursa gazul ati scumpit mult pina cind se urca inca nu avem pensia in eu si daca vom avea cindva atunci socotiti in eu. Anul trecut am platit 20 lei de ce s-a scumpit atita 5% e dif de TVA nu stiti sa socotiti ninci cu calculatoare ,de unde sa stiu eu cine vine nici macar embleme nu are. e trist ce se intamle.

    Răspunde
  • marți, 01-02-11 la 18:45
    Permalink

    As fi de acord cu verificarea si cu plata daca in caz de explozie ar plati eon pt toate pagubele ,dar din pacate nu am auzit nici odata sa fie trasi la raspundere .

    Răspunde
  • vineri, 17-02-12 la 0:22
    Permalink

    atentie si cu asigurari de locuinta; la capitolu daune, trebe sa aveti bonuri, chitante pe lucruri din casa (mobila, incaltaminte, vesela, pijamale, etc) altfel nu se dau daune la lucruri din casa. e o nesimtire grosolana cu aceste asigurari, sa va fereasca dumnezeu de un incendiu fintca nu stiu cine are aceste chitante. cel care are, e un norocos. am fost asigurat la astra asigurari.

    Răspunde
  • luni, 28-01-13 la 17:35
    Permalink

    Stimati domni ai E-ON Gaz Distributie SA va rog sa-mi argumentati ca pentru o verificare care a durat 10 minute poate sa se incaseze cu TVA suma de 174,02 lei . Unde in lume se mai poate lucra cu 17,402 lei pe minut, respectiv 17,402x60minute=104,412 lei/ora, transformati in euro azi 28.01.2013 104,412lei:4,3877lei/euro=23,7965 euro/ora.
    Atentie : este hotie la drumul mare, nu platesc astfel de servici fara a avea un contract de prestari servicii cu pret unitar si suma totala. Va rog sa analizati si sa-mi dati un raspuns pe e-mail de pe care va trimit aceasta sesizare. Astep raspuns Ioan

    Răspunde
  • joi, 26-11-15 la 12:18
    Permalink

    Vreau si eu un numar de telefon pentru o verificare la gaze

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.