Elevii Colegiului „Grigore Antipa” Bacău îşi iau zborul

Colegiul Antipa
Douăzeci şi unu de elevi, coordonaţi de trei profesori de la Colegiul „Grigore Antipa” Bacău, se vor deplasa în perioada 11-25.05.2014 Lycée Professionnel Agricole Cahors le Montat, Franţa. Această mobilitate se realizează datorită derulării unui proiect Comenius bilateral, intitulat „Natură şi handicapuri fără frontiere”, coordonat de prof. Diana Ţârdea.

Aceasta este deja a treia mobilitate care are loc în cadrul proiectului. Selectarea lotului de elevi s-a realizat în urma derulării mai multor activităţi la nivel instituţional – serate de film, dezbateri, activităţi practice de amenajare a spaţiilor naturale în vederea recepţiei persoanelor în situaţie de handicap, la nivel local – activităţi practice cu tinerii în situaţie de handicap integraţi Asociaţiei Betania, vizite de studiu la Insula de Agrement din Bacău, Parcul dendrologic din Hemeiuş, Parcul Cancicov din Bacău, dar şi la nivel regional – Excursii de studiu la Piatra Neamţ, Lacu Roşu, Parcul Naţional Ceahlău, Salina de la Târgu Ocna.

Prin intermediul acestor activităţi s-a urmărit sensibilizarea întregului grup ţintă cu privire la dificultăţile persoanelor aflate în situaţie de handicap, cunoaşterea principalelor prevederi legislative referitoare la acest subiect şi identificarea unor soluţii inovatoare, concrete pentru ameliorarea punctelor slabe reperate.

Activităţi relevante în vederea selecţiei lotului de elevi s-au derulat în  săptămâna „Să știi mai multe să fii mai bun”, 7-11 aprilie 2014, perioadă în care elevii au creat machete de amenajare a spaţiilor deschise pentru recepţia persoanelor în situaţie de handicap, au creat un videoclip problematizând aceste aspecte şi au amenajat spaţiul verde al Colegiului „Grigore Antipa”.

Participanţii la mobilitate beneficiază de transport, asigurări de călătorie, cazare, masă şi vizite tematice gratuite. Costurile vor fi acoperite de finanţarea europeană acordată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale care a aprobat Colegiului „Grigore Antipa” Bacău, un grant în valoare de 24.000 de euro.

Acesta este primul proiect obţinut pe aceasta axă la Colegiul „Grigore Antipa” Bacău, iar echipa pedagogică băcăuană speră să proiectele de acest tip să se repete în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.