Oaspeți din Elveția la Worksop-ul privind cercetarea inovativă, interdisciplinară

În cadrul proiectului Bacău şi Lugano – Predarea Informaticii Pentru o Societate Sustenabilă va avea loc, pe 12 mai 2014 la ora 11, în Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, un Workshop asupra cercetării inovative, multidisciplinare.

Partenerii elveţieni din proiect vor fi reprezentaţi de Profesor Cesare Pautasso (preşedinte al workshop-ului) şi Profesor Mehdi Jazayeri de la Università della Svizzera italiana, Lugano, care vor deschide dezbaterile pe o temă foarte actuală: Cum putem proiecta un cadru de colaborare pentru a sprijini inovaţia și transferul de cunoaştere între mediul academic și cel industrial?

Activitatea va reuni specialişti din domeniul IT, economic, mediul de afaceri şi academic, printre care amintim: Lajos VAJDA, vice-preşedinte al Asociaţiei Clusterelor din România; Alina POPA, preşedinte al Euronest IT&C Hub, Iași; Adrian BREZULIANU, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași; Cătălin PIU, Comservice Iași; Dumitru Todoroi, Academia de Studii Economice a Moldovei, Chişinău; Mihaela BARONI, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

De la ora 14.30 va avea loc o demonstrație practică realizată de Petru DRAM, reprezentant al Eden Consulting and Engineering SRL, Piatra Neamț, privind formarea, evaluarea, testarea şi monitorizarea comportamentului conducătorilor auto în timp real, urmată de o masă rotundă pe temele dezbătute în cadrul workshop-ului.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeana extinsă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.