Elevi, studenți, profesori, agenți economici și autorități locale au participat la ”Caravana carierei” în Bacău

prefectura
Sala mare a Palatului Administrativ din Bacău a găzduit întâlnirea reprezentanților Blocului Național Sindical (B.N.S.) cu elevi, studenți, profesori, agenți economici și autorități publice locale bacăuane, în cadrul proiectului european “Caravana carierei”, care se dorește a veni în întâmpinarea nevoii tinerilor de a-și contura o perspectivă în dezvoltarea carierei.

Coordonat de președintele B.N.S., Dumitru Costin, proiectul are drept obiectiv promovarea susținută a angajamentului de inserție pe piața muncii a viitorilor absolvenți de liceu. Al doilea obiectiv este promovarea parteneriatului între organizațiile relevante pentru facilitarea tranziției de la școală la viața activă.

“Dacă nu facem acest lucru acum, piața muncii din România nu va avea viitor. Dacă nu avem grijă de tineri, sistemul de securitate socială va fi pus serios sub semnul întrebării. Orice loc de muncă câștigat pentru un tânar înseamnă mai multă stabilitate socială pentru pensionari. Am identificat o listă lungă de entități care pot avea o contribuție la inserția tinerilor. Vrem să le aducem laolaltă, să le învățăm să lucreze împreună și să creăm un sistem care să fie simplu și ușor de utilizat, o platformă care să le ofere tinerilor informații și sprijin” – a declarat Dumitru Costin, președinte B.N.S.

Proiectul a prezentat interes pentru bacăuani, în sală fiind prezenți și reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Camerei de Comerț și Industrie, ai unor organizații sindicale și patronale, precum și ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Angajezi?
Vezi cererile de angajare
depuse de bacauani pe Anunta.Bacaul.ro.

”Rețeaua partenerială pentru susținerea tinerilor care să implice toți factorii decidenți în domeniu dar și viitorii beneficiari direcți – tinerii, este un concept aplicat în județul Bacău prin parteneriatul activ între autoritățile publice, I.S.J., A.J.O.F.M., D.J.S.T., agenți economici, unități școlare preuniversitare și universități. Vorbim acum de o coeziune a acestor perteneriate locale și prin reglementări legale, de un program unitar care să fie coordonat de guvern prin ministerele de resort – Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Economiei. Proiectul Caravana carierei este, în acest sens, un proiect justificat și necesar.

Implementat de Blocul Național Sindical în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, SC Technical Training SRL și Mesogeiako Symvouleftiko Systema SA, proiectul are deja 11.000 de beneficiari și își propune să creeze o Rețea de Centre Regionale pentru Dezvoltarea Carierei, unde se va oferi consiliere suport pentru tineri și o platforma care va permite elevilor să obțină informații intrând în rețea, dând un telefon sau deplasându-se la unul dintre cele opt centre regionale.

De asemenea, autoritățile locale sau instituțiile și organizațiile interesate să devină partenere ale acestui proiect, pot accesa platforma pentru înscriere și promovarea proiectelor sau a serviciilor oferite tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.