Elevi de la Colegiul de Artă decorează Spitalul de Pediatrie cu picturi murale

Lucrare in desfasurare
27 de elevi de la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” din Bacău, coordonaţi de profesoara Katy Andrieş, înfumuseţează, prin pictură murală, pereţii Spitalului de Pediatrie, recent modernizat.

Prin picturile lor, voluntarii încearcă să aline suferinţa copiilor bolnavi, internaţi la Spitalul de Pediatrie.

prof. Andries“Educaţia prin artă – şi îndeosebi, prin contactul direct cu arta murală, insistându-se asupra conţinutului afectiv de savoare artistică – urmareşte să ofere copiilor şi tinerilor experienţe la nivelul vizualului, să contribuie la dezvoltarea mentală de citire a simbolisticii plastice”, a declarat profesoara Katy Andrieş in exclusivitate pentru Bacaul.

Modernizarea Spitalului de Pediatrie din Bacău a fost finalizată la sfârşitul anului trecut, iar deschiderea oficială a avut loc în urmă cu o lună.

Unitatea medicală a fost echipată cu aparatură modernă, de monitorizare a funcţiilor vitale complexe şi simple, o unitate mobilă de aspiraţie în plagă, aparate mobile de radioscopie şi alte echipamente de ultimă generaţie.

“Suntem deosebit de încântaţi şi onoraţi, în acelaşi timp, că putem să fim de folos comunităţii băcăuane prin activitatea desfăşurată de secţia de arte vizuale”, a spus Daniela Bîrzu, director la Colegiul Naţional de Arte “George Apostu”.

Resurse utile: Lista cabinete pediatrice din Bacau

One thought on “Elevi de la Colegiul de Artă decorează Spitalul de Pediatrie cu picturi murale

  • vineri, 04-05-12 la 8:54
    Permalink

    Bravo,o iniziativa de 10 e lode,felicitari!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.