Cum afectează Coronavirusul deplasarea oamenilor în județul Bacău: scădere de 38% a prezenței la serviciuÎn contextul pandemiei de COVID-19, se pune accent pe strategii de sănătate publică, precum distanțarea socială, pentru a reduce rata de transmisie a virusului. În Google Maps sunt utilizate date agregate, anonime, care arată cât de aglomerate sunt anumite locuri. Astfel se pot identifica blocajele în trafic sau orele în care anumite spații publice (restaurante, muzee, etc) sunt aglomerate. Oficialii din sistemul de sănătate consideră că acest tip de date, agregate și anonime, pot fi utile pentru a lua decizii critice în lupta împotriva COVID-19.

Google a publicat un raport privind deplasarea populației în contextul pandemiei COVID-19, pentru a oferi date privind schimbările în mobilitatea populației ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu și altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei.

Raportul pentru „retail și recreere” adună datele pentru locații precum restaurante, cafenele, mall-uri și centre comerciale, muzee, biblioteci sau cinematografe.
Raportul pentru „magazine stradale și farmacii” adună datele pentru băcănii, piețe, mici magazine și farmacii.

Deplasarea populației în România

Rapoartele afișează în procente creșterea sau descreșterea numărului de vizite pentru un anumit loc și pentru România arată o scădere de 81% pentru retail și recreere, 53% pentru „magazine stradale și farmacii”, 60% pentru parcuri (și alte zone verzi) și 72% la transportul public. De asemenea, prezența la locurile de munca a înregistrat o scădere de 39% în timp ce deplasarea către locuințe înregistrează o creștere de 15%.

Deplasarea populației în județul Bacău

În județul Bacău, datele din Google Maps arată o scădere de 80% pentru „retail și recreere”, -55% pentru „magazine stradale și farmacii”, -47% pentru parcuri și -77% pentru transportul public. Scăderea pentru deplasarea la serviciu este de -38% iar pentru domiciliu creșterea traficului este de +15%.

Față de media națională, județul Bacău contrastează cu o prezență mai mare a populației în parcuri, -47% față de -60% național.

Pentru comparație, pentru regiunea Lombardia din Italia datele arată o scădere de 95% pentru retail și de 89% la transportul public. În regiunea spaniolă Madrid scăderea a fost de 94% pentru restaurante și de 89% pentru transportul public.Articol din sectiunea: Actualitate, International
Etichete: , ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Cum afectează Coronavirusul deplasarea oamenilor în județul Bacău: scădere de 38% a prezenței la serviciu