Premiu de Merit pentru Bacău la un concurs internațional de afișe cu 600 de mii de participanți

Un copil de 12 ani din Bacău a reprezentat România la Concursul internațional „Afișe pentru Pace”, organizat anual de Lions Clubs International. Toma Andrieș a fost unul dintre cei 600.000 de participanți din întreaga lume și a convins juriul să-i acorde Premiul de Merit la etapa finală a concursului, desfășurată la Oak Brook (SUA).

Toma Andrieș este elev în clasa a VI-a la Colegiul de Arte George Apostu din Bacău, avându-l ca profesor îndrumător pe Ioan Lăzureanu.

Tema concursului a fost „A Journey of Peace” (Călătorie de pace), iar lucrarea ce a reprezentat România a fost selecționată la Convenția Națională a Districtului 124 România a Lions Clubs Internatial, care a avut loc în noiembrie 2019.

Lucrările celor 24 de finaliști ai concursului vor fi afișate la loc de cinste la cea de-a 102-a convenție anuală a Lions Clubs International din această vară, ce se va desfășura la Milano, Italia. Pentru a vizualiza afișele pentru pace câștigătoare și pentru a afla mai multe despre concurs accesați site-ul web Lions Clubs International.

De peste trei decenii, cluburile Lions de pe tot globul sponsorizează participarea la un concurs de artă destinat copiilor de 11 – 13 ani, lucrarea lui Toma Andrieș fiind sponsorizată de Clubul Lions din Bacău. Crearea afișelor pentru pace oferă copiilor de pretutindeni șansa de a-și exprima viziunea despre pace și de a inspira lumea prin artă și creativitate.

Lions Clubs International, cea mai mare organizație de cluburi din lume, este formată din peste 1,4 milioane de membri din peste 200 de țări din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.