Cod galben in judetul Bacau: precipitatii si vant de 1 decembrie

In Moldova, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali in intervalul 1 decembrie, ora 02 – 2 decembrie, ora 08 vremea se va inrautati. Va ninge, local chiar abundent, si se va depune strat consistent de zapada.

Nota: In restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in vestul si nord-vestul tarii unde vor depasi local 25…30 l/mp. Vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va avea intensificari locale, indeosebi la munte, in sud si sud-est.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza prezentul mesaj prin atentionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed, acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.

Este absolut necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi să se evite, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Informaţi-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi!

Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autoturismului! Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de funcţionare! Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante.

Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care circulă în faţa dvs. Luaţi în calcul faptul că pe un drum alunecos distanţa dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare trebuie să fie mai redusă. Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie si de frânare ale autovehiculului! În condiţii de zăpadă si polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!

Surse: ANM, IPJ Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.