Clubul „Veniti cu Noi” a organizat “Iesirea traditionala de iarna”, in Masivul Ceahlau (GALERIE FOTO)

Ceahlau-2014Ca in fiecare an, Clubul de turism Veniti cu Noi a organizat “Iesirea tradițională de iarna”, in Masivul Ceahlău, in perioada 10-12 ianuarie 2014. Vineri, 10 ianuarie 2014, membri si simpatizanți ai clubului au urcat pe munte, plecând din Izvorul Muntelui si ajungând, pe traseul marcat „Jgheabul cu hotar”, pana la Cabana Dochia.

Datorita lipsei zăpezii, ascensiunea s-a facut rapid si fara incidente, sub supravegherea membrilor cu experienta, in grup aflându-se si multi începători, acestia urcând pentru prima data pe munte.

Pe parcursul serii, participantii au ascultat muzica, au dansat si au jucat jocuri de cabana.

In cursul zilei de sambata, grupului i s-au alaturat si alti membri ai altor organizații din orasul Bacău.

Activitatea principala a zilei a fost initierea începătorilor in coborârea in rapel, desfasurata la Stanca Miresei din zona cabanei. Majoritatea doritorilor au coborat cu forte proprii de la o inaltime de aproximativ 15 metri, fiind asigurati si purtand echipament de protectie asigurat de club.

In a doua parte a dupa-amiezii s-a urcat pe Varful Toaca(1900m). Seara s-au difuzat filme de prezentare ale organizațiilor care au participat la eveniment, printre care Alpin Club Bacau, STEP Bacau, CRE Bacau, Asociatia Un Zambet si clubul de turism Veniti cu Noi. Ulterior, s-a cantat muzica folk si cântece de munte.

Duminica s-a coborat pe traseul marcat ”Poiana Maicilor”., inclusiv prin ”Jgheabul clailor”.

Vremea pe parcursul celor 3 zile a fost cu cer predominant innorat si vant puternic in zona de creasta, dar si cu temperaturi joase pentru aceasta perioada.

Pentru cei care vor sa urce pe Ceahlau in zilele urmatoare le putem spune ca zapada este prezenta doar pe platoul cabanei si ca majoritatea traseelor marcate prezinta, pe alocuri, portiuni cu gheata.

Membrii Veniti cu Noi si liderul Dan Garleanu doresc sa multumeasca clubului Alpin Club Bacau pentru sprijinul tehnic acordat si multumeste tuturor participantilor la eveniment.

Tudor Lazareanu

Vremea Târgu Neamț: Vremea.ido.ro

One thought on “Clubul „Veniti cu Noi” a organizat “Iesirea traditionala de iarna”, in Masivul Ceahlau (GALERIE FOTO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.