Eminescu, comemorat la Enăchești, comuna Berești-Tazlău

eminescu 021-w990-h600 Miercuri, 15 ianuarie 2014, în sala de festivităţi a Școlii Gimnaziale Enăchești din comuna Berești-Tazlău, a avut loc un eveniment cultural-artistic dedicat împlinirii a 164 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

În deschiderea evenimentului, prof. Denisa Manuela Dumitru, coordonatorul proiectului „Un luceafăr printre stele – Mihai Eminescu“, din care face parte și această activitate, a rostit un cuvânt de întâmpinare și a vorbit despre importanţa acestui eveniment.

În continuare, elevi ai Școlii Gimnaziale Enăchești au recitat poezii, au cântat pe versurile marelui poet și au participat la un concurs legat de viața și opera acestuia. Programul prezentat a avut ca scop trezirea interesului copiilor pentru lectură, în general, și pentru cunoașterea operei simbolului nostru național, în special. 

Mihai Eminescu este „amenințat“ cu uitarea și dezinteresul ? – aceasta este întrebarea pe care ne-o punem cu toții gândindu-ne la soarta unor mari poeți precum George Coșbuc, Ion Minulescu, George Topârceanu. Alături de partenerii noștri din acest proiect, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Primăria Berești Tazlău, Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza” Bacău, Biblioteca Comunală Berești Tazlău, Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Bacău, Şcoala Gimnazială Ștefan Luchian din Moinești, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Turluianu din Berești Tazlău, Şcoala Gimnazială Sănduleni, Şcoala Gimnazială Ardeoani și Şcoala Gimnazială Măgirești încercăm să scoatem din uitare geniul creator al “poetului nepereche” și să trezim copiilor sentimente de mândrie și prețuire a valorilor culturale naționale.

La finalul evenimentului, echipa care a lucrat la acest proiect prof. dr. Dumitru Viorel Georgian, prof. învăţământ preșcolar Prisecaru Carmen, prof dr. Pădurariu Bogdan, prof. Lupu Gheorghe, prof. învăţământ primar Mihai Cornelia, prof. Manase Diana, prof. învăţământ primar Codreanu Florina, prof. Ciobanu Senziana și prof. Ciuchi Laura au participat la expoziția de desene inspirate din opera lui Mihai Eminescu și au primit diplome pentru activitățile la care au luat parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.