Bărci ale braconierilor distruse


Noua ambarcatiuni artizanale, abandonate de braconieri pe lacul Racaciuni, au fost stranse si distruse sambata dimineata. A zecea barca si sute de metri de plase monofilament si textile au fost preluate de catre politie, facand obiectul unui dosar de cercetare penala intocmit unui braconier.

Acestea sunt rezultatele unei actiuni de combatere a braconajului organizata de Inspectoratul de Politie Judetean in colaborare cu Inspectoratul de Jandari, Gruparea de Jandarmi Mobila, ANPA si CRE.

La primele ore ale diminetii pe malul estic al lacului Racaciuni, in golful de la Racatau, si-au facut aparitia zeci de politisti si jandarmi. Cativa braconieri surprinsi pe apa au fugit abandonand plasele si barcile. Unul dintre acestia a fost prins cand a iesit la mal si incerca sa se ascunda in zona nucariei.

In timp ce mai multe echipe verificat malurile pentru a descoperi ambarcatiuni, adaposturi sau pentru a controla pescarii sportivi, cele trei barci cu motor angrenate (IJJ, ANPA si CRE) au strans plasele intinse pe tot lacul. Tinta predilecta a braconierilor sunt crapii. Echipa CRE a gasit in plase zeci de exemplare cu greutatea intre 1 si 2 kg. Pestii au fost eliberati, dar efectele plaselor monofilament sunt evidente. Chiar daca pestii sunt vii acestia sunt taiati si au inotatoarele distruse de firele de nailon.

Actiunea de sambata de la Racaciuni a fost un real succes in special prin numarul mare de ambarcatiuni artizanale distruse. Braconierii vor fi impiedicati cel putin pentru o perioada sa umple lacul de plase, dar astfel de actiuni pentru combaterea braconajul si descurajarea braconierilor trebuie desfasurate constant.

Sursa: Centrul Regional Ecologic Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.