Mită la Onești: profesor de matematică acuzat că vindea subiectele la corigență

Duminică, 26 august, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus reţinerea lui E.F.C., profesor de matematică la un colegiu din municipiul Oneşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prevăzută şi pedepsită de art. 254 Cod penal.
La data de 22.03.2012, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a fost formulat un denunţ cu privire la faptul că profesorul de matematică E.F.C. constrânge elevii din clasa a IX-a să efectueze meditaţii particulare, la domiciliul său din Oneşti. În mod concret, acesta îi determina pe elevi să ofere sume de bani săptămânal, cu scopul de a le da note de trecere pentru a nu rămâne corigenţi la materia sa.

În urma denunţului formulat şi a activităţilor specifice desfăşurate, în data de 26.08.2012, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bacău, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), precum şi a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău l-au surprins pe E.F.C., în timp ce primea de la doi elevi suma de 350 lei, cu scopul de a le asigura promovarea examenului de corigenţă, prin punerea la dispoziţie a subiectelor rezolvate la materia pe care o preda.

Totodată, au fost efectuate percheziţii la domiciliul lui E.F.C., precum şi la colegiul din mun. Oneşti, unde acesta este cadru didactic.

Învinuitul a fost reţinut, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.