BĂNUIT DE CONFECŢIONAREA DE DISPOZITIVE DE SKIMMING, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI ŞI PROCURORI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice din Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. Bacău au depistat şi reţinut un bărbat bănuit de confecţionarea mai multor dispozitive de skimming, utilizate la furtul de bani de pe carduri bancare.

La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău şi ai I.P.J. Neamț au efectuat trei percheziţii în judeţul Neamţ, pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat bănuit de producerea unor dispozitive de skimming.

În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe dispozitive pentru captarea datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică, dispozitive destinate să capteze acţiunea de tastare a codurilor PIN, echipamente hardware şi software folosite la falsificarea instrumentelor de plată electronică şi instrumente şi componente folosite la fabricarea acestor dispozitive.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, în care bărbatul, de 43 de ani, este cercetat de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice din cadrul B.C.C.O. Bacău şi D.C.C.O. – I.G.P.R, pentru săvârșirea infracțiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori.

Din verificările efectuate, a reieşit că, în cursul acestui an, cel în cauză ar fi produs şi deţinut dispozitive de citire a cardurilor bancare şi de captare a codului PIN (dispozitive de skimming), în scopul de a le instala la bancomate din străinătate în vederea obţinerii, în mod ilegal, de date de carduri.

De asemenea, din cercetări a rezultat că bănuitul ar fi fabricat şi deţinut echipamente hardware şi software, folosite la falsificarea instrumentelor de plată electronică.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și al Serviciului Român de Informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.