Aur si bronz la Campionatele Europene de Karate 2013 pentru Sakura Onesti

Sakura OnestiÎn perioada 16-20 Octombrie s-au desfășurat la Sheffield, Marea Britanie, Campionatele Europene WUKF pentru toate vârstele. Concursul a reunit sub egida World Union of Karate-Do Federations un număr de 1184 sportivi din cadrul a 40 de federații naționale. Din lotul Federației Române de Karate WKC au făcut parte și patru sportivi ai clubului Sakura Onești: Rareș Popa, Tudor Potîrcă-Popescu, Octavian Susanu și maestrul Florin Ioniță, care a participat atât ca sportiv cât și ca antrenor al lotului național.

Deși aflați la prima lor participare la o competiție de asemenea anvergură, sportivii Rareș Popa și Tudor Potîrcă-Popescu au reușit prestații bune, situându-se la proba de kata all styles pe locurile 7 și 8 in cadrul categoriei 9-10 ani, centuri albe-portocalii.

Sportivul Octavian Susanu a reușit ocuparea loculul 3 și câștigarea medaliei de bronz la Kata (all styles) în cadrul categoriei copii 9-10 ani, centuri verzi-albastre. Acesta a avut un parcurs excelent, demonstrând atât o bună pregătire fizică cât și o puternică pregătire mentală, învingând într-un tur suplimentar de baraj pe vicecampionul european de anul trecut.

Maestrul Florin Ioniță (5 dan), antrenor al clubului de karate Sakura Onești și în același timp cel mai longeviv sportiv al lotului național FRK-WKC, a reușit o comportare excepțională în urma căreia și-a adjudecat, pentru a doua oară, titlul de Campion European la Kumite câștigând medalia de aur. Sensei Ioniță a luptat în cadrul categoriei veterani dominându-și toți cei patru adversari direcți și finalizând toate meciurile de o manieră categorică.

“ A fost un concurs dificil, de un înalt nivel tehnico-tactic. Pentru elevii mei a fost o competiție extrem de utilă, o oportunitate de a înțelege ce inseamnă un campionat european, cu adversari foarte bine pregatiți, cu multă experiență competițională. Îi felicit pentru modul în care au concurat și și-au reprezentat țara și clubul. Sunt bucuros ca ne-am îndeplinit obiectivul de a câștiga două medalii si sper ca la urmatoarele Campionate Europene să reușim o comportare cel puțin la fel de bună.

Urmează ultima competiție internațională a acestui an, Cupa Campionilor Europeni care va fi găzduită la Cluj în Decembrie. Sakura va deplasa un lot de minim 10 karate-ka, cu ajutorul părinților micilor sportivi, părinți cărora le mulțumesc pentru susținerea clubului nostru.” – Sensei Florin Ioniță.

Autor articol si foto: George Alexandru Jippa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.