Onestin a colindat Onestiul si Tg. Ocna


Tinerii de la ONESTIN au pastrat traditia de a colinda principalele instituitii publice si firme din Onesti si Targu Ocna in perioada 14-26 decembrie ; in acelasi timp aducand bucurie in suflet si celor aflati in suferinta.

S-a colindat si s-au impartit portocale pe toate sectiile Spitalului Municipal Onesti, s-a adus bucurie micutelor gimnaste de la liceul Nadia Comaneci, au primit in dar colinde si dulciuri copiii cu handicap sever de la Centrul Rezidential Alexandra , cei aflati in grija surorilor Ordinului Preacuratelor de Parma din Tg Ocna, a celor internati in Centrul de Reeducare Tg. Ocna , precum si persoanelor private de libertate aflate in Spitalul Penitenciar Tg. Ocna si sectia de detinere din cadrul Scolii Nationale a Agentilor de Penitenciare de la Tg. Ocna.

S-a colindat si s-a invatat din experienta Suroilor lui Isus Rascumparatorul din Onesti.

La toate acestea s-au adugat majoritatea instituilor de invatamant onestene.

Partea cea mai frumoasa si plina de emotii a actiunii a constat in finalizarea proiectului inceput la gala de Caritate ONESTIN.
Astfel, impreuna cu dl Laurentiu Neghina , prin firma Nevila s-au realizat 200 de pachete cu bunuri de stricta necesitate: ulei, zahar, orez, malai, faina, suc si dulciuri .

50 dintre acestea s-au distribuit deja in zilele de 18-22 decembrie, in cadrul actiunii ,,Un Colind si un dar de Craciun” , cand persoanele aflate in nevoi au primit darul insotit si de colindele corului Onestin.

Restul de 150 de pachete , vor fi distribuite, de catre voluntarii Onestin pana la sfarsitul anului 2007 dupa un plan deja stabilit, catre pensionari, persoane cu handicap gradul I si persoane singure si in nevoi, dupa numele selectate din listele primite de la CAR a Pensionarilor, Sindicatul Pensionarilor si Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Onesti.

Prima parte a actiunii s-a desfasurat in zona de jos a orasului : strazile Buciumului, Chimistului, Pajura, Marasesti, Garii , Victor Babes, urmand a se continua cu zona de mijloc si cea de sus a orasului.

Tinerii nu vor putea uita curand familia C. cu 3 fete cu handicap, batrana cu datorii de 13 milioane la plata caldurii care nu – si putea abtine lacrimile de bucurie, pe tanara cu handicap , Alina, aflata in gazda la o familie ce locuia cu chirie intr – o camera de camin , batranul paralizat si singur , parasit de copii , care spunea ca viseaza si ca nu a crezut vreodata ca cineva il va cauta si pe el de sarbatori.

Povesti triste, indulcite cu dragoste.

La toate acestea se pot aduga clipele unice de colind: Caminul Cultural din Casin plin ochi si aplauzele lor din inimi simple, frigul din unele locuri, adevaratele spectacole organizate la unele firme Onestene (Chimcomplex, Confmetalon, UTON), concertele de colinde , colindul prin piete, pe strazi , pe scarile blocurilor, microbuzulde colindatori supraplin de colindatori, mirosul de brad si de bunatati , surpriza celor colindati ca de aceasta data colindatorii erau cei ce daruiau iconite, dulciuri, fructe ori alimente, apartamentele sau firmele mici pline de Mosi Craciunii Onestin, surprizele facute celor dragi , dragostea celor mai multi dintre cei colindati, glumele si buna dispozitie , nevinovatia copiilor si ceea ce nu poate fi spus in cuvinte, dar se poate experimenta traind , daruind si iubind!

Pentru tinerii de la Onestin, Craciunul a fost, este si va fi o scoala a vietii !


Ad:Vremea la Tg OcnaArticol din sectiunea: Social
Etichete:

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Onestin a colindat Onestiul si Tg. Ocna