Onestin a colindat Onestiul si Tg. Ocna

Tinerii de la ONESTIN au pastrat traditia de a colinda principalele instituitii publice si firme din Onesti si Targu Ocna in perioada 14-26 decembrie ; in acelasi timp aducand bucurie in suflet si celor aflati in suferinta.

S-a colindat si s-au impartit portocale pe toate sectiile Spitalului Municipal Onesti, s-a adus bucurie micutelor gimnaste de la liceul Nadia Comaneci, au primit in dar colinde si dulciuri copiii cu handicap sever de la Centrul Rezidential Alexandra , cei aflati in grija surorilor Ordinului Preacuratelor de Parma din Tg Ocna, a celor internati in Centrul de Reeducare Tg. Ocna , precum si persoanelor private de libertate aflate in Spitalul Penitenciar Tg. Ocna si sectia de detinere din cadrul Scolii Nationale a Agentilor de Penitenciare de la Tg. Ocna.

S-a colindat si s-a invatat din experienta Suroilor lui Isus Rascumparatorul din Onesti.

La toate acestea s-au adugat majoritatea instituilor de invatamant onestene.

Partea cea mai frumoasa si plina de emotii a actiunii a constat in finalizarea proiectului inceput la gala de Caritate ONESTIN.
Astfel, impreuna cu dl Laurentiu Neghina , prin firma Nevila s-au realizat 200 de pachete cu bunuri de stricta necesitate: ulei, zahar, orez, malai, faina, suc si dulciuri .

50 dintre acestea s-au distribuit deja in zilele de 18-22 decembrie, in cadrul actiunii ,,Un Colind si un dar de Craciun” , cand persoanele aflate in nevoi au primit darul insotit si de colindele corului Onestin.

Restul de 150 de pachete , vor fi distribuite, de catre voluntarii Onestin pana la sfarsitul anului 2007 dupa un plan deja stabilit, catre pensionari, persoane cu handicap gradul I si persoane singure si in nevoi, dupa numele selectate din listele primite de la CAR a Pensionarilor, Sindicatul Pensionarilor si Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Onesti.

Prima parte a actiunii s-a desfasurat in zona de jos a orasului : strazile Buciumului, Chimistului, Pajura, Marasesti, Garii , Victor Babes, urmand a se continua cu zona de mijloc si cea de sus a orasului.

Tinerii nu vor putea uita curand familia C. cu 3 fete cu handicap, batrana cu datorii de 13 milioane la plata caldurii care nu – si putea abtine lacrimile de bucurie, pe tanara cu handicap , Alina, aflata in gazda la o familie ce locuia cu chirie intr – o camera de camin , batranul paralizat si singur , parasit de copii , care spunea ca viseaza si ca nu a crezut vreodata ca cineva il va cauta si pe el de sarbatori.

Povesti triste, indulcite cu dragoste.

La toate acestea se pot aduga clipele unice de colind: Caminul Cultural din Casin plin ochi si aplauzele lor din inimi simple, frigul din unele locuri, adevaratele spectacole organizate la unele firme Onestene (Chimcomplex, Confmetalon, UTON), concertele de colinde , colindul prin piete, pe strazi , pe scarile blocurilor, microbuzulde colindatori supraplin de colindatori, mirosul de brad si de bunatati , surpriza celor colindati ca de aceasta data colindatorii erau cei ce daruiau iconite, dulciuri, fructe ori alimente, apartamentele sau firmele mici pline de Mosi Craciunii Onestin, surprizele facute celor dragi , dragostea celor mai multi dintre cei colindati, glumele si buna dispozitie , nevinovatia copiilor si ceea ce nu poate fi spus in cuvinte, dar se poate experimenta traind , daruind si iubind!

Pentru tinerii de la Onestin, Craciunul a fost, este si va fi o scoala a vietii !


Ad:Vremea la Tg Ocna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.