Ziua Învăţătorului Sărbătorită la Bacău

Dascăli Memorabili

Cu ocazia Zilei Învăţătorului, Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Bacău, în colaborare cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, organizează Sesiunea de comunicări „Dascăli memorabili” – proiect regional. El se va desfăşura joi, 30 iunie 2011, începând cu ora 10.00, la Centrul Cultural Multifuncţional din Dofteana.

Cu acestă ocazie va avea loc şi lansarea volumului cu acelaşi titlu, eveniment urmat de o sărbătoare câmpenească, care se va desfăşura în Parcul Dendrologic din Hăghiac din comuna Dofteana.

Proiectul mai este susţinut de: Şcoala cu Clasele I-VIII „Alexandru Ioan Cuza” Bacău, Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 10 Bacău, Şcoala cu Clasele I-VIII „Alexandru cel Bun” Bacău, Şcoala cu Clasele I-VIII „Scarlat Longhin” Dofteana şi Sindicatul Liber al Învăţământului din Bacău.

Acesta îşi propune să retrezească, fie şi pentru scurt timp, flacăra ce arde mocnit în sufletul oricărui dascăl, să aducă în atenţia societăţii modelele vii ale celor care, în ciuda lipsurilor s-au dăruit şi se dăruiesc zilnic celor mai fragile suflete şi minţi ale României şi care sădesc în ei viitorul de mâine al ţării.

Orice adult care în clipele liniştite ale vieţii se întoarce cu ochii minţii spre copilărie îşi aminteşte cu dragoste de dascălii adevăraţi, acele fiinţe dragi care alături de părinţi au ajutat cu multă dăruire la desăvârşirea lui ca om.

Profesia de dascăl se leagă de condiţia umană însăşi. Atâta timp cât lumea îşi va crea şi va încuraja dascălii, ea îşi va consolida şi îmbogăţi semnificaţiile spirituale, morale şi culturale.

În semn de apreciere pentru cadrele didactice participante, ansamblul folcloric „Muguraşii”, din Agăş, coordonat de înv. Ecaterina Raţă, instructor Maria Tătaru şi de coregraf Robert Costrovanu, va prezenta un moment artistic.

Prof. Gabriel STAN, Director C.C.D. Bacău

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.