Ziua bibliotecarilor, sărbătorită în avans la C.C.D. Bacău

Bibliotecarii şcolari din judeţul Bacău s-au reunit vineri, 5 aprilie 2013, de la ora 10.00, la Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacauru” Bacău, în cadrul sesiunii cercului metodic. Cu această ocazie au sărbătorit în avans Ziua bibliotecarului, celebrată anual pe 23 aprilie.
Fiind o ocazie festivă, programul activităţii a cuprins o serie de momente artistice, susţinute de elevi din judeţ.
Astfel, elevi din clasele a III-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Bacău, pregătiţi de bibl. Ligia Grosu, prof. Anca Ștefania Herghea şi de prof. Liliana Creangă, au încântat audienţa cu sceneta „Boul şi viţeii” de Ion Băieşu şi cu momentul „Reporter pentru o zi”.
Au urcat apoi pe scenă elevi din clasa a III-a, de la Şcoala Gimnazială „Emil Racoviţă” Oneşti, îndrumaţi de bibl. Viorica Mazilu şi înv. Liliana Purice, care au prezentat un scurt program artistic ce a cuprins dramatizări şi cântece, grupate sub genericul „Bucuria primăverii”.
Această primă parte a întâlnirii a fost încheiată de prestația elevilor Karina Luncanu, clasa a VI-a, şi Eduard Filip, clasa a VII-a, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, care au impresionat publicul cu câteva piese de muzică populară şi folk.
Întâlnirea metodică a continuat cu o trecere în revistă a proiectelor derulate pe parcursul acestui an şcolar, de biblioteca Şcolii Gimnaziale „Tristan Tzara” Moinești, susţinută de bibl. Adina Mirăuţă.
De asemenea, Marcela Creţu, bibliotecar la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău a prezentat un top al celor mai celebre şi deosebite librării din lume, iar Oana Liliana Jianu, bibliotecar la C.C.D. Bacău, a prezentat publicului activităţile derulate de Biblioteca C.C.D., în perioada 1-5 aprilie, insistând totodată asupra ofertei de programe Junior Achievement.
Discuţiile metodice care au urmat, au vizat detalii tehnice, precum: următoarele întâlniri ale cercului metodic, activităţi planificate pentru marcarea Zilei bibliotecarilor în şcoli, evenimentele profesionale ale lunii aprilie, iniţiative ale Asociaţiei Bibliotecarilor din România.

„Luna aprilie este prin excelenţă o lună bogată în activităţi organizate de bibliotecarii şcolari: Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, ziua lui Hans Christian Andersen, Ziua Bibliotecarului din România, Ziua internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Am decis ca întâlnirea cercului metodic al bibliotecarilor şcolari, să aibă loc în Săptămâna Altfel, pentru a împărtăşi din activităţile derulate sau planificate pentru această perioadă şi, de ce nu, pentru a ne sărbători”, ne-a declarat Oana Jianu, bibliotecar metodist, C.C.D. Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.