Voluntarii „Crucii Roşii” au fost premiaţi pentru activitatea din acest an

„Ziua Internațională a Voluntarului” a constituit un prilej de recunoaștere a contribuției decisive a voluntarilor, la îndeplinirea Misiunii  fundamentale a Crucii Roșii Române. Astfel, ca în fiecare an, în data de 5 decembrie, Crucea Roșie Bacău a aniversat această zi.

 Evenimentul din data de 5 decembrie, a debutat cu festivitatea de premiere Voluntariat pentru viață!, a celor mai activi și devotați voluntari.

În prima parte, acțiunea a urmărit premierea voluntarilor care s-au implicat în mod activ în cadrul organizației pe tot parcursul anului 2012 și care au avut un număr de activități de minim 20 pe un domeniu de activitate, cu un număr de ore voluntariat de peste 1000. Pentru ceilalți voluntari care s-au implicat în cât mai multe domenii de activitate au fost evaluate rezultatele lor în cadrul proiectelor și campaniilor desfășurate.

Pentru premiul cel mai important, de Voluntarul Anului, s-a ținut cont de pasiunea, promptitudinea, devotamentul și implicarea pe toate domeniile de activitate, cu un număr de ore de voluntariat de peste 1500.

În semn de recunoștință pentru eforturile și susținerea adusă proiectelor Crucii Roșii Bacău, s-au acordat diplome  pentru 32 voluntari:

Premiul  pentru  Voluntarul  Anuluisecțiunea Intervenție în situații de urgență și dezastre (nominalizări: Cioplea Alexandru Ionuț, Dabija Ioan Gabriel) Câștigător este Dabija Ioan Gabriel, elev în clasa a XII-a, la Colegiul “Național Ferdinand I”.

Premiul  pentru  Voluntarul  Anuluisecțiunea Tineret (Crijanovschi Marina, Carnariu Georgiana, Biliuță Anca). Câștigător este Biliuță Anca, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Vasile Alecsandri”.

Premiul  pentru  Voluntarul  Anuluisecțiunea Educație și Sănătate (Drăgan Mădălina, Căliman Cosmin, Nedelcu Teodora) Câștigător este Căliman Cosmin, elev în clasa a XI-a, la Colegiul “Economic Ion Ghica”.

Premiul pentru Voluntarul Anului – secțiunea Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău (nominalizări: Popa Florin, Cotumbeanu Vlad, Bogdan Macedon). Câștigător este Macedon Bogdan, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”.

Premiul pentru Voluntarul Anuluisecțiunea Social (nominalizări: Roxana Badiu, Fifirig Claudia, Senteș Georgiana). Câștigător este Fifirig Claudia, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Vasile Alecsandri”.

Premiul pentru Voluntarul Anului : Popa Florin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”.

În partea a doua toți voluntarii s-au putut bucura de petrecerea cu muzică, karaoke, dans, concurs de Miss și Mister Voluntar al Crucii Roșii Bacău  și jocuri interactive.

“Evenimentul dedicat voluntarilor, a avut ca scop exprimarea gratitudinii noastre față de implicarea aproape zilnică a voluntarilor de Cruce Roșie și față de sprijinul lor considerabil în desfășurarea tuturor programelor și proiectelor. Cu această ocazie, am dorit să ne ilustrăm încrederea că tot mai mulți vor înțelege importanța activității de voluntariat și se vor implica activ în comunitatea din care fac parte. La nivel local, voluntarii Crucii Roșii se află în centrul activităților destinate să asiste persoanele vulnerabile. Lucrând sub îndrumarea coordonatorului de voluntari, voluntarii primesc de obicei o sarcină specifică. Aceasta poate fi acordarea de prim ajutor, distribuirea de alimente, pregătirea  pentru dezastre și intervenția în situații de urgență, asistarea la domiciliu a  persoanelor în vârstă, cursuri de calificare și de prim ajutor, strângerea de fonduri, transport sanitar, prevenirea îmbolnăvirilor și a consumului de substanțe nocive etc. Din acest motiv, suntem de părere că fără energia, pasiunea și responsabilitatea lor, misiunea Crucii Roșii Române, de a veni în ajutorul celor aflați în suferință, nu ar fi posibilă” a declarat Marlena Cleanu, Manager Proiecte.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.