Voluntariatul, o oportunitate de dezvoltare personală

Ziua International a Voluntariatului a fost sarbatorita, pe 5 decembrie la Bacau, de Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale, care in colaborare cu Colegiul National ”Stefan cel Mare”, a organizat evenimentul : “Voluntariatul, o oportunitate de dezvoltare personala”.


Cei 49 de elevi ai colegiului care au participat la activitate sub indrumarea prof. Ozana Alexa, au realizat interesante materiale avand ca temă ”voluntariatul”: afise, desene, prezentari powe-point, eseuri, si chiar un filmulet care a reunit interviurile luate unor locuitori ai urbei in seara de 4 decembrie.

Activitatile derulate in cadrul APDP in anul 2012 au fost prezentate de presedintele asociatiei d.na Carla Popa, care a evidențiat importanta implicarii voluntarilor, alaturi de specialist, in sustinerea si implementarea proiectelor socio-educationale. Si cuvintele au fost sustinute de imagini si filmari care derulandu-se au trezit emotii, amintiri ale diverselor momente traite alaturi de cei care intr-un moment sau altul au avut nevoie de sprijin.

Pentru ca pregatirile pentru aceasta activitate au inceput in urma cu ceva timp, au fost prezentate si rezultatele chestionarului, completat anterior de elevii colegiului, care a urmarit sa sesizeze gradul de informare al acestora in ceea ce priveste voluntariatul si implicatiile sale la nivel personal/ social.

Vestile sunt imbucuratoare in sensul ca se inregistreaza un interes de nivel ridicat pentru activitatile de voluntariat, care pot oferi pe langa ajutorarea celor aflati in dificultate si numeroase oportunitati de dezvoltare personala. In acest sens elevii au fost informati si despre oportunitatile de dezvoltare personala oferite atat in cadrul diferitelor proiecte derulate in cadrul asociatiei, cat si la nivel national si internationat prin programele pentru tineret. In acest sens psiholog Alina Bucur, membru al echipei APDP, a oferit informatii si adrese utile pe care tinerii le pot accesa on-line pentru a se familiarize cu actiunile de voluntariat organizate la nivel national si European.

S-au alaturat organizatorilor evenimentului si reprezentantii Palatului Copiilor Bacau prin d.na prof. Laura Ghinea si ai Centrului Scolar Incluziv nr.1 prin d.na prof. Camelia Braga, care au prezentat diferitele activitati si proiecte pe care le deruleaza si cu sprijinul voluntarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.