Vis implinit

Buna ziua tuturor. Scriu cu mare placere din nou. Si am si de ce: pentru ca sambata trecuta s-a desfasurat plantarea de copaci in parcul de joaca pentru copii din zona Nord.
La ora 11:30 am sosit cu puietii in parc. Rand pe rand prieteni, colegi au inceput sa se adune. Totul a durat cam trei ore. S-au plantat 29 de puieti. Pamantul a fost prea tare si nu s-au putut planta mai multi. Apoi s-au varuit si udat. Au participat:
LAMASANU ELENA – Sefa Sectiei de Urgenta a Spitalului Judetean Bacau si fiul STEFAN.
BUFTEA CLAUDIA – Eleva la liceul V. Alecsandri, clasa a X-a.
HANGA DELIA – Eleva la liceul Ferdinand, clasa a X-a.
GUNEA ALEXANDRINA – Asistenta medicala la Spitalul TBC si copii Andreea si Alexandru.
DANA – Pensionara.
IOSUB ANDREEA – Studenta a Facultatii de Litere, anul III.
BALAN MARIANA – casnica si fiica IOANA.
VITALUS ANDREIA – Profesoara de engleza la Universitatea de Litere din Bacau.
CHINDEA CIPRIAN – Grafica publicitara.
MACOR NELU – Asistent mediacal al Sectiei de Urgenta a Spitalului Judetean Bacau si fetita lui.
GORNESCU CONSTANTIN – Student al Facultatii de Litere, anul III.
SUCIU IOAN – Angajat al Spitalului TBC.
SUCIU FLORIN – Inginer proiectant.

In plus vreau sa mentionez inca 5 baieti cu varsta intre 10 si 13 ani, al caror nume din pacate nu-l stiu, care vazandu-ne acolo s-au oferit sa ne ajute. Au fost un exemplu, cel putin pentru mine, de bucurie de a face ceva, de daruire, de abnegatie.

Transportul puietilor a fost asigurat de Gunea Catalin cu masina personala.

Vreau sa aduc multumiri domnului Curpan Mircea seful sectiei Spatii Verzi din cadrul Servicii Publice care, cu amabilitate si disponibilitate, ne-a asigurat puietii.
Multumim si celor doua doamne care lucreaza la firma „Vraciu impex” si care ne-au asigurat si ne asigura inca apa pentru udatul puietilor.

În viaţa fiecărui om apar momente care, fructificate, pot să-i schimbe cursul obişnuit al vieţii. Sintagma „căutarea fericirii” marchează viaţa fiecărui om. Fiecare caută ceva care să-i satisfacă setea de fericire. Fiecare are propria concepţie a modului în care poate ajunge la fericire.

Noi, cei de mai sus, am căutat această fericire prin comuniunea cu ceilalţi. Concretizarea a fost această plantare de copaci.
Fiecare a crezut că fericirea poate fi împărtăşită cu ceilalţi, fiecare a crezut că-şi poate aduce aportul său la schimbare dacă nu cantitativ, atunci calitativ.
Fiecare dintre noi am gândit că acţiunea noastră este determinată de necesitatea implicării, răsturnând conceptul aşteptării pasive: „lasă că fac alţii”.
Cred cu tărie că o implicare activă dă rezultate. Poate că uneori întârzie, dar trebuie să credem cu toată fiinţa noastră că, în măsura în care scopul şi mijloacele implicate sunt sincere, rezultate vor apărea cu siguranţă. Fiecare sămânţă îşi are momentul ei.

Este necesar să ieşim dintr-o teoretizare prea mare asupra degradării lumii şi să ne implicăm decişi într-o acţiune concretă care să redea cât mai fidel frumuseţea lumii în care vrem să trăim.
Noi trebuie să fim termostate care schimbă temperatura societăţii, nu termometre care o înregistrează.

A şti şi a nu acţiona este suprema laşitate.

Dacă vrei să devii şi într-un alt mod o parte activă a societăţii în care trăieşti, dorind ca prin sacrificiul propriul să schimbi ceva, uneşte-te cu noi. Picătură cu picătură s-au creat oceanele. Pentru mai multe informaţii lăsaţi un mesaj la florinromania2004@yahoo.it

Multumesc in final site-ului www.bacaul.ro care ne-a sustinut prin publicarea primului articol, sperand intr-o colaborare cat mai stransa cu ei.

Poate ca sambata aceasta, 21.04.2007, va fi inca o plantare de copaci. Nu stiu nimic sigur inca. Oricum, voi anunta in timp util pentru cei care vor sa fie alaturi de noi, de comunitate.

Dar multumirile cele mai adanci le aducem lui Dumnezeu care ne-a inspirat mereu. Fie ca Dumnezeu sa se manifeste cat mai des in si prin actiunile noastre.

4 comentarii la „Vis implinit

 • miercuri, 18-04-07 la 13:09
  Permalink

  Ma bucur sa aud ca in orasul meu mai exista cineva pe care-l intereseaza natura, verdele si in final, practic, sanatatea noastra a tuturor. Va apreciez si la mai multi copaci….

  Răspunde
 • joi, 19-04-07 la 9:24
  Permalink

  Spiritul si curajul de a avea initiativa, in special dedicat naturii, aceasta minune neinteleasa si putin apreciata de marea majoritate este o calitate nepretuita si greu de gasit precum o nestemata.In momentul in care vedem acest spirit de implicare activa si lipsita de interes propriu ci in interesul societatii, ar trebui pretuit si sprijinit din toata inima,nu pasiv prin incurajare ci activ prin mici eforturi care ne fac lumea mai buna si fac mai frumoase si mai gratioase locurile in kre traim, fie ele spatii austere precum blocurile si strazile, kre pot capata un farmec aparte in momentul in kre verdeata inunda aceste colturi si da viata acestui mediu in kre traim zi de zi.Suntemi cu totii norocosi sa avem intre noi astfel de oameni altruisiti dedicati celorlalti trup si suflet.

  Răspunde
 • joi, 19-04-07 la 17:44
  Permalink

  Oricum, ma bucur ca am facut parte si eu din program, chiar daca pentru altii asta nu ar insemna mare lucru. Pacat ca unii nu gandesc la fel. E bine cateodata sa te simti folositor, chiar prin simplu gest de a planta un copac si sper ca in viitor sa avem parte de mai multe activitati de acest gen.

  Răspunde
 • vineri, 20-04-07 la 17:23
  Permalink

  imi pare rau ca eu nu am putut participa la prima plantare de copaci. Sper ca atunci cand se va mai organiza o asemenea actiune sa fiu alaturi de voi toti si chiar sa pun umarul la lucru…daca nu, pina atunci va urez forta de munca si sa aveti initiative la fel de frumoase. Doamne ajuta!

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.