Videoconferinţă privind violenţa în şcoli

Centrul “American Corner Bacău” va organiza vineri, 1 iunie 2012, de la ora 15.00, o videoconferinţă cu Statele Unite, care are ca tematică fenomenul de violenţă în şcoli. Prezentarea va fi susţinută de Dr. Mary Ann Panarelli, şefa Biroului de Intervenţii şi Prevenire pentru Şcolile Publice, din regiunea Fairfax, Virginia (SUA).

Licenţiat în psihologie şi doctor în educaţie specială şi politici publice, lectorul american este un recunoscut expert naţional în combaterea violenţei şi a hărţuirii în şcoli.

În prezent, răspunde de coordonarea eforturilor pentru reducerea violenţei şi a abuzului de droguri în şcoli, şi pentru sporirea implicării elevilor în activităţi pozitive, prin mentorat şi mediere.

Specialistul american va oferi o imagine de ansamblu asupra eforturilor şi programelor implementate în Statele Unite ale Americii, care au drept scop reducerea fenomenului de violenţă şcolară.

Totodată Dr. Mary Ann Panarelli va prezenta maniera în care se pot organiza acţiuni concrete, prin care profesorii şi elevii pot contribui la stoparea violenţei.

La videoconferinţă vor participa elevi de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacău, coordonaţi de prof. Cristina Stoica, precum şi din Bucureşti, prezenţi la sediul Ambasadei S.U.A. din Bucureşti, dar şi din Craiova, prezenţi la Centrul “American Corner Craiova”.

“Liceenii băcăuani participanţi, vor avea ocazia să adreseze întrebări lectorului american, şi să împărtăşească totodată din propria experienţă, cu acesta şi cu colegii din ţară, încercând astfel să identifice împreună strategii de combatere a acestui fenomen, care, din nefericire este din ce în ce mai prezent şi în şcolile româneşti.”, ne-a informat Oana Jianu, coordonatoarea Centrului “American Corner Bacău”.

La finalul activităţii tinerii vor primi materiale informative şi broşuri oferite de Centrul “American Corner Bacău”.

De asemenea, pentru cadrele didactice interesate, Biblioteca C.C.D. Bacău a pregătit şi o expoziţie de carte, care reflectă tematica pusă în discuţie.

„Această activitate vine în sprijinul politicilor Ministerului Educaţiei, referitoare la prevenirea violenţei din sistenul de învăţământ. Opinăm că acest fenomen este extrem de nociv şi că afectează într-o manieră gravă mediul educaţional, iată, nu numai de la noi ”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

În conferinţa de presă săptămânală, care a avut loc joi, 31 mai 2012, la sediul Ministerului Educaţiei, dl. Liviu Marian Pop, ministru interimar, a anunţat că raportul naţional privind violenţa în şcoli a fost finalizat, urmând ca acesta să fie dat publicităţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.