Doi parinti au incercat sa vanda rinichii copiilor

Procurorii DIICOT Bacau au arestat parintii a doi copii care incercau sa-i vanda pentru a li se preleva cate un rinichi, in schimbul a 12.000 de euro.

La data de 14 martie 2009, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Bacău şi sprijiniţi de DGIPI – Serviciul Zonal Bacău, au depistat în flagrant delict pe inculpaţii N.C. şi P.B., recidivist, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, în scopul prelevării de organe.

Cei doi, N.C. si  P.B., din comuna Odobesti, in calitate de parinti naturali, si-au manifestat intentia de a-i vinde pe minorii B.C.D., si respectiv B.B.A., ambii in varsta de 7 ani, pentru a li se preleva acestora cate un rinichi, primind pentru acordul lor suma de 12.000 Euro.

In scopul prelevarii de organe de la cei doi minori, inculpatii i-au dus pe acestia la un laborator de analize medicale din mun. Bacau, unde le-au fost prelevate probe de sange pentru analiza, in vederea stabilirii starii de sanatate si a compatibilitatii.

Inculpatii au semnat si declaratii notariale, aratand ca sunt de acord cu deplasarea minorilor la un spital din Timisoara, in vederea prelevarii unui rinichi si, mai mult, si-au manifestat intentia de a se deplasa personal la spital, pentru a se asigura ca nu vor fi prelevate si alte organe, situatie in care ar fi solicitat plata unei sume de bani suplimentare.

N.C. si-a manifestat intentia de a-si vinde si fetita minora, contra unei sume de bani, afirmand ca nu ii este de folos, fiind bolnava.

Tribunalul Bacau a dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati pentru o perioada de 29 de zile.

3 comentarii la „Doi parinti au incercat sa vanda rinichii copiilor

  • duminică, 29-03-09 la 13:46
    Permalink

    saracia naste monstri. acesti monstri ar trebui impuscati. dar dar cum aceasta nu este posibil ne resemnam cu gandul ca au mai fost prinsi 2 criminali.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.