„Vara Împreună” la final

Vineri 15 iulie la orele 19,00 la sediul fundației „Sfântul Ioan Bosco” va avea loc SERATA FINALĂ a proiectului „Vara Împreună 2011 – Și tu poți”: va fi un spectacol artistic, în care vor fi prezentate activitățile realizate de copii și voluntari.

„Vara Împreună” a avut un impact deosebit asupra comunității băcăuane, mulțumită numărului mare de participanți, duratei desfășurării sale și calității educative care a fost propusă și primită din partea beneficiarilor.

Acest program s-a desfășurat pe durata a 4 săptămâni, 20 iunie – 15 iulie, zilnic de la 9.00 – 17.30. S-au înscris 384 copii, iar 150 voluntari au avut posibilitatea de a se întâlni în fiecare zi și de a petrece timpul liber într-un cadru propice creșterii lor, într-un mod organizat din punct de vedere educativ, de a socializa și de a-și face prieteni buni.

Toate activitățile s-au realizat cu ajutorul salezienilor, al profesorilor și al tinerilor, care au ales să ofere din timpul lor liber. Mulțumită colaborării cu școlile generale din cartierul Nord, Colegiile naționale din Bacău, Inspectoratul școlar Bacău, Jandarmeria județului Bacău, Inspectoratul pentru situații de urgență, Prefectura județului Bacău, Primăria Bacău, Consiliul județean Bacău, ne-am implicat în: prevenirea micilor conflicte care ar fi putut să apară între copii, demonstrații de autopărare, instruirea în deprinderea activităților sportive, manuale, cultural-recreative, respectarea naturii în special la excursii, asistența și educația copiilor repartizați în grupurile lor.

Am avut bucuria de a viziona cu toții două filme în 3D la cinema, două serate cu animatorii la bowling și biliard, am vizitat mănăstirea ortodoxă de la Miclăușeni, castelul Sturdza, comunitatea din Butea.

Deasemenea, am desfășurat următoarelor activități:
ACTIVITĂŢI MANUALE: desen, teatru, picturi pe ghips, colaje (origami, mozaic cu gresie, brăţări (cu pastă, cu perle, cu ață), pirogravură, traforaj, scoobydoo.
ACTIVITĂŢI EXPRESIVE: Dans, clowni, teatru.
ACTIVITĂŢI SPORTIVE: fotbal, fotbal de masă, baschet, tenis de masă, volei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.