Deşi e vacanţă, ONESTIN îşi înteţeşte activitatea

Tinerii de la Onestin stiu ca o vacanta perfecta e una activa si de aceea au inceput… scolile. Despre ce e vorba: prin managementul organizational si recunoasterea la nivel national, ONESTIN isi instruieste membrii activi.

Astfel in perioada vacantei mai multi tineri vor beneficia cu sprijinul ANSIT (Agentia Nationla de Sprijinire a Initiativelor Tinerilor), ANT (Agentia Nationala de Tineret) de participarea in tabere de instruire in cadrul diverselor Scoli de Vara.

Primii trei beneficiari din randul elevilor s-au intors cu rezultate bune de la Scoala de Vara „Tinerii şi valorile europene”, care s-a desfăşurat la Costineşti, în perioada 13-20 iunie 2007.

Un alt membru s-a intors recent de la cea de-a doua şcoala de vară ANT – „InformaTIN 2007 – Tinerii în era IT&C”, eveniment organizat de Autoritatea iNaţională pentru Tineret în colaborare cu Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Altii 6 membri Onestin au fost selectati pentru al patrulea modul al Şcolilor de vară „Costineşti 2007″ intitulat „Egalitate de Şanse”. Această şcoală se desfăşoară în perioada 4 iulie – 11 iulie 2007 tot la Costineşti.

Cei ce deja au depasit stadiul liceal vor particpa la Programul „Universitatea de Vară” 2007, proiect al ANSIT in perioada 17 iunie 2007 – 15 septembrie 2007 in statiuni de pe Litoralul Mării Negre.

Primii doi beneficiari sunt doua tinere profesoare membre Onestin care participa la Mamaia la Modulul « Lucru In echipa » , pana in toamna alti ONESTINI urmand a beneficia de aceste cursuri.

Care este castigul acestor participari??

Un tanar mai informat, intalnirea cu tineri din intreaga tara, realizarea unei minivacante active, in care cheltuielile de cazare si masa nu apasa asupra bugetului familiei. In concluzie un castig pe toate planurile.

Recent, ONESTIN a premiat castigatorii a 2 concursuri la centrele de detentie din Tg Ocna si lucreaza la relizarea unor noi proiecte locale.

Pe linia contactelor la nivel national este de mentionat particparea activa a studentei Alina Ilie la masa rotunda cu tema “Finantarea directa nerambursabila pentru organizatii neguvernamentale de la bugetul autoritatilor centrale ” – domeniul: tineret din data de 26 iunie a.c, precum si a asistentului social Onestin, Oana Busuioc, mai nou si administrator delegat al asociatiei la cursul de informare din data de 25.06.2007 de la Piatra Neamt care a discutat pregatirea cererilor de finantare pentru schema de finantare nerambursabila Phare 2005 si Phare 2006 CES „Mãsuri de Incluziune Sociala”.

Din nou Onestin reprezinta Onestiul si chiar judetul in astfel de activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.