Atentie la uzul armei!

La data de 13 august 2007, ora 23:12, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată despre faptul că un agent de pază ce îşi desfăşoară activitatea de menţinere a ordinii şi liniştii publice în incinta Clubului 33, de pe str. Mărăşeşti, nr. 171 din Mun. Bacău, a fost ameninţat cu un pistol.

În interiorul clubului a fost identificat V. IOAN de 44 ani, domiciliat în Municipiul Bacău, fără ocupaţie, căsătorit, fără antecedente penale, care se afla sub influenţa alcoolului şi fusese imobilizat de 2 agenţi de pază, sosiţi la solicitarea colegului din club.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că agentul de paza a fost ameninţat cu un pistol cu gaze şi bile de cauciuc de catre V. IOAN ce se afla în club în calitate de consumator, fără motiv.

În cauză s-a întocmit dosar penal, autorul fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193, al. 1 Cod Penal.
Pistolul şi muniţia aferentă, deţinute în mod legal de V. Ioan, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Întrucît se constată că în ultima vreme posesorii de arme nelegale dovedesc superficialitate în folosirea acestora şi neglijează reglementările legale în materie, IPJ Bacau ne reamintește:

  • O persoană fizică poate deţine şi folosi arme neletale numai în baza Certificatului de deţinător eliberat de organele de poliţie, poate purta asupra sa doar o singură arma neletală în toc sau ham.
  • Armele neletale nu pot fi împrumutate, înstrăinate, iar posesorii acestora au obligaţia să ia toate măsurile pentru păstrarea lor astfel încît să nu permită accesul persoanelor neautorizate şi să nu existe pericol de autoaccidentare.
  • Este interzis portul acestor arme în locuri aglomerate şi dacă deţinătorul se află sub influenţa alcoolului, produselor sau substanţelor stupefiante, medicamentelor.
  • Se poate face uz de arma neletală NUMAI în poligoane autorizate, în caz de legitimă apărare, sau în stare de necesitate.
  • Aceia ce nu respectă dispoziţiile Legii nr. 295/2004, riscă să-şi piardă definitiv dreptul de a fi posesori legali de armă.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.