Un poştaş a „mers la cacealma” şi a pierdut

Octavian T., de profesie poştaş, a anunţat pe 22 februarie Poliţia că fost deposedat de geanta în care avea banii pentru pensii și corespondența, în timp ce se afla într-un bloc de pe strada Alecu Russo. Pas cu pas, oamenii legii au elucidat misterul: poştaşul „s-a lăsat tâlhârit” de un amic, după care cei doi au împărţit „prada”.

Poliţiştii au stabilit că factorul poştal este un împătimit al jocurilor de noroc, fiind cunoscut că pierdea sume mari de bani.

Polițiștii au stabilit că T. Octavian i-a comunicat unui prieten că urma să aibă asupra sa o sumă mare de bani, dar şi ora şi traseul pe care urma să-l parcurgă, stabilind să fie aşteptat în scara blocului de pe strada Alecu Russo.

În ziua de 22.02.2012, orele 10.00, după ce a încasat suma de bani de la oficiul poştal s-a deplasat în zona Alecu Russo urmând traseul stabilit cu M. Mircea, după ce în prealabil achitase o parte din pensiile restante. Ajuns în scara blocului Octavian T.  i-a dat prietenului  geanta cu bani şi sprayul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare cerându-i acestuia să îl folosească asupra sa. Pentru a nu atrage atenţia, factorul poştal nu purta în acea zi nici ţinuta şi nici geanta cu inscripţiile societăţii.

Octavian T. a recunoscut că aspectele sesizate la data de 22.02.2012 sunt nereale, declarând că din cauza situaţiei financiare, împreună cu prietenul său M. Mircea a plănuit înscenarea tâlhăriei.

39.500 de lei din cei aproximativ 50.000 reclamați ca fiind sustrași au fost găsiți în zona stadionului municipal Bacău, ascunși într-un recipient metalic, în gunoi, bani care urmau a fi folosiți în scop persoanl de către factorul poștal. Aproximativ 10.000 au fost înmânați de către poștaș complicelui său Mircea M., drept recompensă pentru ajutorul oferit.

Octavian T. este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată iar Mircea M. este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la delapidare.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.