„Turul colinelor” desfășurat și pe Șoseaua de Centură a Bacăului

Timp de două zile, sâmbătă, 29 august și duminică, 30 august 2020, județul Bacău a fost în prim-planul calendarului ciclist al României prin desfășurarea competiției cicliste ”Turul colinelor”.

Organizat după 12 ani din nou în Bacău, la startul concursului s-au aliniat 222 de participanți din toată țara.

Competiția a bifat încă o premieră, în cursul zilei de sâmbătă, concurenții fiind cei care au ”inaugurat” primii kilometri de autostradă din Moldova.

În cadrul probei ”Criterium”, sportivii au parcurs de 7 ori 5 kilometri din Șoseaua de Centură a Bacăului, aflați între Holt și Letea Veche. Startul s-a dat într-un singur val, cu primii 2,5 km ca start festiv, după care a urmat startul tehnic, dat din mers. Câștigătorii categoriilor Open Feminin, Open Elite, Open Amatori Masculin au fost cei care au trecut primii linia de sosire după efectuarea celor 7 tururi.

Duminică a fost rândul probei de fond de 110 km. Startul festiv a avut loc în fața Palatului Administrativ din centrul orașului iar cel tehnic, la ieșirea din oraș. Punctul de sosire a fost Mănăstirea Răchitoasa, sportivii bucurându-se de un traseu ciclist cu grade variate de dificultate, în peisajul de excepție al Colinelor Tutovei, din partea estică a județului.

Competiția a fost organizată de Federația Română de Ciclism și Consiliul Județean Bacău, sub egida Road Grand Tour.

De la debutul din 2013, competiția a însumat 5 curse, conceptul Road Grand Tour aparținându-i celui mai popular ciclist din Romania, Alex Ciocan, multiplu campion național (30 de titluri), cu peste 20 de ani de performanță în ciclismul de șosea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.