Transport Public a acceptat conditiile impuse de Primaria Bacau

Primaria nu a cedat presiunilor impuse de SC Transport Public SA, societate care dorea o majorare cu 71% a subvenţiilor acordate pentru transportul public, ceea ce ar fi făcut ca circa 100 de miliarde de lei vechi să ajungă în conturile acestei societăţi, în absenţa unui calcul economic justificativ.

Cele 100 de miliarde de lei vechi solicitate reprezintă aproape 20% din totalul taxelor şi impozitelor locale plătite de către băcăuani.

În consecinţă, în data de 5 ianuarie 2010, SC Transport Public SA a acceptat oferta înaintată de către Primărie încă din luna noiembrie a anului trecut, prin care se oferea o valoare a subvenţiilor egală cu cea din anul 2009, mai exact 60 de miliarde de lei vechi, anual, pentru cei aproximativ 14.000 de pensionari din municipiulu Bacău şi altor categorii prevăzute de legislaţia în vigoare.

Primarul Romeo Stavarache apreciază ca o victorie faptul că a reuşit să nu cedeze presiunilor SC Transport Public SA, celor mediatice din partea Trustului de Presă „Deşteptarea”, ambele patronate de Dumitru Sechelariu, şi că astăzi, 40 de miliarde de lei vechi, banii băcăuanilor, rămân în vistieria municipiului Bacău.

Totodată, primaria aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că în ultimii cinci ani subvenţiile pentru gratuitate la transportul public au fost acordate exclusiv de către Primărie şi nu de către SC Transport Public SA, aşa după cum, în mod eronat, conducerea acestei societăţi a afirmat public, în repetate rânduri.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.