Trafic restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de căldură pentru mai multe județe din țară, valabilă pentru perioada 22-23 iunie 2012.

Prin urmare în conformitate cu prevederile art.44 alin 2 din O.G. nr 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare se interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie 2012, intervalul orar 11.00-20.00, cu excepţia :

         transporturilor de animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală;

         vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

         transporturi funerare;

         transporturi poștale;

         transporturi de echipamente de prim ajutor;

         transporturi pentru distribuire de carburanți;

         transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

         transporturi pentru tractări vehicule avariate;

         transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

         transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării.

 

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale, astfel:

         pentru 22 iunie 2012 in judeţele: Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanta, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Suceava și Botoșani.

         pentru 23 iunie 2012 in județele: Dolj, Olt, Teleorman, Dambovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați.

 

Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul Poliţiei Rutiere, urmând a fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal.

În județul Bacău  agenții de poliție rutieră acționează la ieșirile din municipii și orașe către drumurile naționale pentru a depista autovehiculele o căror circulație este interzisă urmând ca acestea să fie stocate în parcările de pe raza localităților.

Totodată echipaje mobile acționează pe drumurile naționale pentru a indentifica și opri autovehiculele din categoria menționată aflate deja în trafic.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.