Capital a lansat „Top 100 Femei de Succes” 2006

Doua femei manager, Georgiana Pogonaru, general manager Romcolor 2000 si Camelia Sucu, manager class Mobexpert, ocupa locul 1 in „Topul celor mai de succes 100 femei din Romania”, lansat marti de catre revista Capital. Dintre cele 100 de personalitati prezente in editia de anul trecut, 95 au fost luate in calcul si pentru editia din acest an. In plus au mai intrat in cursa alte 60 de nume noi, 34 dintre acestea fiind incluse in noul clasament.

Top 10 femei de succes

1. Georgiana Pogonaru – general manager Romcolor 2000 (48 p.)
1. Camelia Sucu – manager Class Mobexpert (48 p.)
3. Maria Grapini – presedinte CA Pasmatex Timisoara (47 p.)
4. Mihaela Marcu Cristescu – medic pediatru Medlife (46,25 p.)
5. Ana Diculescu Sova – avocat/senior partner Casa de avocatura NNDKP (45,5 p.)
6. Anca Vlad – presedinte Fildas (45 p.)
7. Carmen Ginghina – profesor doctor, medic cardiolog (44,62 p.)
8. Maria Dorobantu – profesor doctor, medic cardiolog (44,5 p.)
9. Crina Julieta Sinescu – medic cardiolog, profesor universitar (44,12 p.)
10. Ana Culcer – medic neonatolog (43,75 p.)

Noutatea editiei din acest an a fost data de metodologia de evaluare, care a fost diferita de cea care a stat la baza clasamentelor anterioare. Practic criteriile de departajare au ramas aceleasi doar ca fiecare dintre ele a avut o pondere diferita in punctajul final.

Astfel, „Cariera” si „Implicarea sociala” au detinut fiecare o pondere de 15%, in timp ce „Notorietatea” si „Situatia financiara” au avut o pondere de doar 10%. Criteriul „Reusite in 2005” a fost considerat cel mai important, avand o pondere de 50% in punctajul final.

Schimbarea adusa metodologiei poate fi considerata una dintre explicatiile pentru care la editia din acest an predomina femeile care ocupa pozitii de top management (29), urmate foarte aproape de catre femeile de afaceri (27).

O pondere importanta este detinuta de catre femeile din lumea artistica (11), din domeniul medical (8), din industria modei si a infrumusetarii (5), din cadrul organismelor internationale de renume (4). Vedetele TV (4) si sportivele (2) au reprezentante in aceasta editie, dar nu lipsesc nici profesiile liberale (5).

Alte domenii din care provin femeile de succes prezente in top sunt politica (1), diplomatia si invatamantul (2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.