Todomondo, sabotati la Eurovision

Todomondo s-ar putea retrage de la Eurovision, potrivit lui Dan Manoliu, seful delegatiei romane, din cauza problemelor mari pe care le-au avut luni, la prima repetitie oficiala. Prima zi de program oficial pentru delegaţia României a adus o serie de întâmplări mai puţin fericite pentru Todomondo.

Deşi până la programul delegaţiei britanice, care a intrat la repetiţii înaintea Todomondo, orele au fost respectate aproape cu stricteţe de către organizatori, trupa noastră a intrat pe scenă cu o întârziere de peste 10 minute (durata totală programată a repetiţiei fiind de 40 de minute).

Întârzierea nu a fost totul. Prima repetiţie a piesei „Liubi, liubi, I love you” s-a derulat cu mari probleme de sunet şi lumini (aproape inexistente), grafică şi decupaj.

Chiar dacă băieţii s-au acomodat cu scena şi cu atmosfera generală a sălii de spectacol, iar coregrafia a fost imediat adaptată noii aşezări, şeful delegaţiei Dan Manoliu şi realizatoarea Elena Ştirbescu, responsabili cu partea de televiziune, au avut mai multe reproşuri de făcut organizatorilor.

„Repetiţia de ieri a fost dezamăgitoare. Nu ne aşteptam ca după ce am transmis toate datele de care era nevoie, la prima repetiţie să ne trezim cu o grafică fără nicio legătură cu conceptul melodiei sau cu desfăşurătorul trimis de noi. Sunetul a fost foarte prost, băieţii s-au plâns că nu se aud unul pe celălalt şi au transmis acest neajuns inginerului de sunet care ne-a asistat la repetiţie. La vizionare ne-a devenit clar că toate planurile şi tăieturile au fost făcute la prima mână, ca şi cum atunci se lua contact pentru prima oară cu melodia şi cu scriptul”, a declarat nemulţumit Dan Manoliu.

El a avut mai multe discuţii cu regizorul artistic al evenimentului, au stabilit ca în cursul nopţii de luni spre marţi să se trimită de la Bucureşti elementele grafice din videoclipul piesei „Liubi, liubi, I love you” astfel încât echipa de la ESC să aibă cu ce realiza partea de proiecţie din scenă.

Şeful delegaţiei României speră ca măcar problemele de sunet să se remedieze în cadrul repetiţiei de azi, urmând ca la prima repetiţie cu ţinuta de scenă să se vadă ce s-a respectat din solicitările pe parte de imagine.

După terminarea repetiţiei, întâlnirea cu echipa de make-up a organizatorilor a fost amânată pentru marţi. Din cauza orei târzii şi a faptului că Marea Britanie a renunţat la conferinţă, ziariştii fiind la petrecerea oficială de deschidere, nici echipele României şi Armeniei nu au mai susţinut aceste prime conferinţe de presă.

În aceste condiţii, organizatorii Eurovision 2007 au promis că delegaţia României va beneficia de 10 minute în plus la conferinţa de presă de azi, de asemenea, programată la o oră puţin convenabilă jurnaliştilor. Potrivit regulamentului EBU, fiecare ţară participantă se angajează să respecte programul oficial anunţat de către organizatori, acesta incluzând repetiţiile, programările la make-up, vizionările şi conferinţele de presă, reuniunile şi şedinţele şefilor de delegaţii.

Toate nemultumirile delegatiei romane au fost transmise de Dan Manoliu intr-o sesizare oficiala la EBU (European Broadcasting Union). „Daca scena si filmarea nu vor arata asa cum am solicitat, in ciuda eforturilor noastre de a ajuta echipa sa puna in aplicare cerintele noastre, nu excludem posibilitatea de a ne retrage din concurs”, a precizat Dan Manoliu.

„Regretăm că trebuie să recurgem la asemenea sesizări, dar suntem obligaţi faţă de publicul nostru şi faţă de reprezentanţii noştri să le oferim un spectacol şi condiţii de susţinere a concursului de o calitate excelentă. Este vorba deja despre un nume şi o imagine pe care România şi TVR şi le-au făcut prin participările din anii trecuţi şi prin modul în care au organizat Junior Eurovision Song Contest”, a mai explicat Dan Manoliu.

Mai multe delegaţii prezente la Helsinki au avut diverse reproşuri de făcut organizatorilor, cel mai vehement protest venind din partea Israelului, care după cea de-a doua repetiţie a ameninţat că se retrage din concurs. Kobi Oz, solistul trupei Teapacks, reproseaza televiziunii finlandeze ca ar boicota piesa lor, „regizand-o” in asa fel incat sa-i „ia din forta”. „Daca, prin proasta regie, ne vor micsora sansele, ne vom gandi sa ne retragem din concurs”, ameninta Oz. Televiziunea finlandeza a anuntat ca va tine cont de doleantele delegatiei israeliene. Trupa israeliana a precizat ca „discriminarea piesei” nu este una voita ci doar o „urmare a nepriceperii comitetului de organizare de a regiza o piesa in stil punk.”

Un comentariu la „Todomondo, sabotati la Eurovision

  • luni, 27-08-07 la 19:18
    Permalink

    goange. nu-i saboteaza nici dracu cu o asa misto melodie… pregatesc terenul pentru un binemeritat esec

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.