Sună alarma în Bacău! Exercițiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă

Miercuri, 6 septembrie, între orele 10:00-11:00, se va desfăşura în municipiul Bacău exerciţiul de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Scopul acestui exerciţiu îl constituie obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică, precum şi antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei, prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

La nivel local, preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă vor primi de la dispeceratul I.S.U.J. Bacău un mesaj tip SMS, cu o notificare despre iminenţa producerii unor situaţii de urgenţă. Mesajul va fi transmis folosindu-se marcajul „EXERCIŢIU” la începutul şi sfârșitul acestuia.

Imediat după primirea mesajului, preşedintele comitetului local pentru situaţii de urgenţă va dispune punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare a populaţiei şi transmiterea semnalului în funcţie de tipul pericolului specificat în SMS.

Băcăuanii sunt rugaţi să nu intre în panică, acesta va fi doar un exercițiu.

One thought on “Sună alarma în Bacău! Exercițiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă

  • miercuri, 07-03-18 la 10:41
    Permalink

    Când o sa fie o problema reala nu o sa mai creadă nimeni!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.