Studiu Clima Center privind încălzirea și răcirea digitalizată a apartamentelor [P]


Europa anului 2019 este supusă tehnologiei, fapt demonstrat de creșterea vânzărilor de pompe de caldura aer – apă și apă – apă, dar și de popularitatea sistemelor de încălzire prin pardoseală în rândul celor care locuiesc la bloc.

Mai mult, studiile realizate in – house de Clima Center România relevă că aproximativ 45% din apa caldă menajeră de la bloc este obținută cu ajutorul pompelor de căldură, în vreme ce românii aflați la prima investiție imobiliară susțin că au sesizat o scădere a costurilor de încălzire cu până la 63,9% ca urmare a optării pentru încălzirea prin pardoseală.

Astfel de date indică o puternică digitalizare a sectorului de încălzire și răcire, prin investiții susținute în cele mai performante pompe de caldura de pe piață. Clima Center, unul dintre cei mai apreciați provideri de soluții moderne de încălzire, răcire și ACM, plasează un focus deosebit pe inovație și dezvoltare continuă, axându-se, începând cu finele anului 2018, pe sectorul de blocuri, nu doar pe clădiri rezidențiale de tip case și vile.

Costurile la bloc sunt reduse prin digitalizarea pompelor de căldură

Eficiența energetică și energia regenerabilă reprezintă din nou subiecte – cheie în industrie. În România, de pildă, se așteaptă ca emisiile de CO2 ale clădirilor existente să fie reduse cu 85% până în anul 2050. Totuși, astfel de previziuni atrag și numeroase semne de întrebare, precum ce tehnologii pot facilita cuplarea sectorului între piețele de energie electrică și încălzire pe care politicile UE le susțin sau care surse de energie vor domina piața de încălzire în viitor.

Multe ansambluri rezidențiale au investit în pompe de căldură aer – apă și apă – apă

O tehnologie cheie este puterea obținută din surse regenerabile precum lumina și căldura soarelui. Electricitatea din surse regenerabile este din ce în ce mai folosită pe piața de încălzire. Aceasta poate fi implementată cu ajutorul pompei de căldură aer – apă sau prin intermediul unui sistem hibrid care include o pompă de căldură și un generator de căldură cu sarcină maximă. Cu alte cuvinte, discutăm despre o tranziție către sistemele digitale de încălzire și o conexiune digitală la rețeaua electrică pentru a utiliza tarife flexibile de energie electrică.

În Capitală, de pildă, multe ansambluri rezidențiale noi, ale căror dezvoltatori au înțeles direcția în care se îndreaptă industria, le oferă locuitorilor acces la eficiența pompelor de căldură aer – apă și apă – apă, care îi avantajează din perspectiva reducerii costurilor de consum. Pentru a maximiza acest beneficiu, multe apartamente dispun de sisteme moderne de încălzire prin pardoseala, trend sesizat atât la nivelul Capitalei, cât și la nivelul orașelor din Nord – Vestul României, precum Sinaia, unde cele mai noi ansambluri rezidențiale dispun de soluții high-tech de încălzire în pardoseală.

Cele mai populare pompe de căldură care alimentează cu energie spațiile locative

Toate pompele de căldură eficientizează costurile de consum la casă sau bloc, însă doar două fac obiectul celor mai antrenante vânzări din industrie. Este vorba despre pompele de căldură aer – apă și apă – apă, ale căror funcții pot fi setate și coordonate printr-un design high-tech, inovator. În exclusivitate în România, astfel de pompe de căldură pot fi achiziționate din magazinul online Climacenter.ro, unde cei interesați au la dispoziție o gamă extrem de extinsă de produse premium.

Compania oferă pompe de căldură cu o capacitate de până la 13 kW, din materiale durabile, cu o speranță de viață de peste 20 de ani. Toate modelele oferă performanțe ridicate, conform producătorului. Grație tehnologiei de ultima oră, se elimină pierderile de energie, permițând utilizarea foarte eficientă a energiei solare pentru încălzirea apei. Pompe de căldură apă – apă se regăsesc în multe Sectoare din Capitală, în frunte cu zona de Nord, acolo unde trendul “green” este exploatat de dezvoltatori.

Clima Center dorește să-i ajute pe consumatori să devină autonomi pas cu pas. Pompele de căldură din galeria shop-ului generează căldură și energie preluate din energia solară. Mulțumită tehnologiilor performante ale pompelor de căldură și sistemelor de încălzire prin pardoseală, controlul inteligent, infinit de variabil al surselor de căldură ajută la maximizarea consumului propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.