Situații în care Casco nu asigură despăgubiri

Soferii care provoaca accidente auto in stare de ebrietate, nu vor primi bani pentru reparatii, chiar daca au incheiate polite Casco.

Exista preconceptia ca, odata ce beneficiem de o asigurare Casco, aceasta ne asigura despagubiri pentru orice daune suferite. Totusi exista o serie de excluderi.

Polita de asigurare Casco nu acopera toate greselile facute de soferi, asa ca este bine de stiut ca nu se pot primi despagubiri atunci cand:
1. Masina a fost avariata de proprietar sau de familia acestuia, atunci cand aceasta era parcata.
2. Masina a rulat prin apa (inclusiv balti formate temporar), fapt care a dus la producerea de avarii.
3. Soferul incalca legea ­ conduce sub influenta alcoolului sau a drogurilor, circula fara permis etc.
4. Masina este furata din cauza ca a fost uitata descuiata ­ Casco despagubeste doar atunci cand sunt urme clare de patrundere fortata.
5. Masina a fost avariata in timp ce era condusa de o alta persoana si nu de proprietar ­ uneori in contracte se specifica ce persoane pot conduce
masina, in cazul in care aceasta este achizitionata de o persoana juridical in scopul de a fi folosita de catre angajati.
6. Masina a fost deteriorata din cauza stropirii cu substante chimice corozive.
7. Au fost produse avarii in mod intentionat ­ Casco asigura despagubiri doar pentru situatiile in care masina este avariata intr-un accident.
8. Masina nu corespunde normelor impuse pentru a putea circula legal ­ nu are realizata inspectia tehnica periodica (ITP) sau are alte avarii care pot afecta soferul sau pe ceilalti participanti din trafic.

Riscurile acoperite de polita Casco sunt stipulate in contractul incheiat intre sofer si compania de asigurari. Uneori, in functie de tipul de asigurare, soferul poate adauga noi clauze care vizeaza protectia masinii, dar acestea se vor plati suplimentar.

[P] S.C. SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. , companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, se adreseaza atat persoanelor juridice cat si persoanelor fizice, avand o echipa cu experienta indelungata in domeniul asigurarilor. Pentru a calcula cel mai ieftin rca, clic aici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.