Sistem de supraveghere analogic sau ip?

sisteme-supraveghereSistemele de supraveghere sunt extrem de utile in zilele noastre. Datorita acestor sisteme noi ne simtim mult mai in siguranta.

De asemenea, un sistem de supraveghere este potrivit, pe lângă propriile locuine, și in trafic, pe strazi.

Trebuie sa precizam faptul ca putem alege sistemele de supraveghere din doua categorii: sisteme analogice sau sisteme de supraveghere ip.

Sistemele de supraveghere analogice

Acest tip de sistem de supraveghere este unul dintre cele mai raspandite in lume, asta in momentul de fata, insa pe viitor acest lucru s-ar putea schimba radical. Precizam faptul ca acestea functioneaza gratie unei tehnologii ccd. Unul dintr marile avantaje ale acestor sisteme de supraveghere consta in faptul ca sunt mult mai ieftine fata de cele digitale. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca utilizatorii pot sa se cableze pe distante foarte lungi. Din pacate aceste sisteme de supraveghere video au si cateva dezavantaje. Unul dintre marile dezavantaje care carcterizeaza aceste sisteme este faptul ca au o rezolutie ceva mai slaba. Asta in ciuda faptului ca in prezent au aparut diferite sisteme de acest tip extrem de performante, totusi ele sunt net inferioare fata de sistemele de supraveghere ip. Pentru a putea vedea pe internet imaginile preluate de camerele de supraveghere ai nevoie de un DVR, pentru o locuinta obisnuita este perfect un dvr 8 canale Dahua sau un alt model cu caracteristici similare.

Sistemele de supraveghere ip

Trebuie sa subliniem faptul ca aceste sisteme de supraveghere le vor inlocui cu succes pe celelalte mai vechi. De asemenea, acestea au o rezolutie de pana la 5 megapixeli, ceea ce este extrem de bine. Totodata, sistemele de supraveghere ip ne ofera posibilitatea de inregistrare locala. Un alt avantaj reprezentat de sistemele ip este faptul ca pot fi cu usurinta localizate oriunde in lume. Asadar, fie ca alegem un sistem analogic, fie ca alegem un sistem ip vom avea doar de castigat si astfel siguranta noastra si a familiei va fi pusa in prim plan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.