Sfaturi pentru cei care plănuiesc să cumpere vehicule pre-utilizate

Deși nu este atât de complicat să achiziționezi o mașină de pe piața second hand, este important să ai în vedere câteva lucruri esențiale pentru a nu regreta achiziția. Este vorba despre respectarea unor condiții esențiale și despre urmarea unor sfaturi care ți-ar putea fi, cu siguranță, utile.

Este important ca mașina pe care o achiziționezi să fie una sigură, să nu reprezinte obiectul unui furt sau să aibă caracteristici tehnice care respectă așteptările pe care le aveai, pentru o alegere total satisfăcătoare. În acest sens, iată câteva dintre sfaturile de care este indicat să ții cont.

Stabilește un buget și verifică prețul pieței

Înainte de a porni în căutarea mașinii potrivite de pe piața second hand, este important să îți stabilești un punct de plecare, iar acesta se referă, bineînțeles, la prețul pe care ești dispus să îl plătești. Acest lucru te va ajuta să eviți pierderea de timp prețios cu mașini care sunt fie prea scumpe, fie sub așteptările tale. Atunci când ai stabilit deja un buget, poți începe căutările. Ai grijă la prețurile care par suspect de mici pentru un anume vehicul. Verifică prețul pieței pentru a-ți face idee despre corectitudinea acestuia și ai grijă să nu cazi în plasa celor care doresc să vândă mașini cu defecțiuni la prețuri pe care nu le merită. Nu uita să verifici și istoricul mașinii utilizând numărul  VIN înainte de a face o astfel de achiziție, pentru a evita astfel de erori care te-ar putea costa prea mult.

Evaluează cu atenție mașina și verifică-i istoricul

După ce ți-ai făcut timp suficient pentru a evalua mașina, astfel încât să știi care este valoarea ei pe piață, asigură-te că faci toate verificările necesare pentru o achiziție sigură. Evaluează cu atenție mașina fizic, dar nu uita să verifici și actele acesteia. Dacă aceasta are carte de service consult-o, verifică după eventuale schimbări de caroserie pentru a putea ști dacă mașina a făcut obiectul vreunui accident. De asemenea, nu uita că poți verifica istoricul oricărei mașini folosind un decodor special creat în acest sens. De exemplu, pentru achiziția unei mașini BMW poți utiliza BMW VIN decodor, acesta oferindu-ți informații pe care altfel nu le-ai putea accesa.

Atunci când verifici vehiculul din punct de vedere fizic, asigură-te că acesta funcționează fără zgomot anormal de la motor, că ambreiajul nu prezintă urme de uzură, că treptele de viteză se schimbă corect, că emisiile de evacuare sunt normale, că nu există lumini de avertizare aprinși în bord, că nu sunt scurgeri de ulei, apă sau combustibil.

Pune întrebări despre mașină

Chiar dacă reușești să faci toate aceste verificări importante în vederea achiziției mașinii pre-utilizate, este important să verifici și istoricul mașinii, dar și să pui suficiente întrebări pentru a afla răspunsurile necesare. Poți întreba despre kilometrajul mașinii și nu uita să faci aceste verificări și pe cont propriu, cu ajutorul decodorului, care a fost scopul utilizării mașinii, dacă a fost vreodată avariată sau reparată, când a fost făcute ultimele revizii tehnice, care este scopul vânzării sau dacă prețul este negociabil și altele asemenea.

Nu uita că este vorba despre o mașină pre-utilizată, așadar este important ca fiecare dintre aceste informații să fie verificată cu atenție, astfel încât să nu regreți achiziția pe care o faci și care se poate dovedi una nesigură în orice moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.